'Borussia Dortmund weet vraagprijs voor Álvarez, maar wacht eerst op deal met Real Madrid'

7 juni 2023, 12:27
Foto: © ProShots

Ajax houdt serieus rekening met het vertrek van Edson Álvarez. De Mexicaan wilde vorige week in een interview met Voetbal International nog niet vooruitlopen op zijn afscheid in de Johan Cruijff ArenA, maar erkende wel toe te zijn aan een volgende stap. Borussia Dortmund wordt nadrukkelijk genoemd als nieuwe bestemming voor de verdedigende middenvelder. De Duitsers weten welk bedrag ze moeten neertellen voor de komst van Álvarez, maar wachten nog op Real Madrid.

Waar Ajax bij de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen geen rekening houdt met Álvarez, is Borussia Dortmund al bezig met de vervanging van Jude Bellingham. De Engelsman maakte in de zomer van 2020 voor een ‘kleine’ 25 miljoen euro de overstap van Birmingham naar Borussia Dortmund en zal de nummer twee van Duitsland in het afgelopen seizoen voor een veelvoud daarvan gaan verlaten. Real Madrid bereikte weken terug al een persoonlijk akkoord met Bellingham en moet nu enkel nog Borussia Dortmund zien te overtuigen hem naar Spanje te laten transfereren.

Artikel gaat verder onder video

De Engelsman moet naar verluidt meer dan honderd miljoen euro opleveren. Borussia Dortmund is voornemens een deel daarvan te investeren in de vervanging van Bellingham. De club wil echter eerst een akkoord sluiten met Ajax en Álvarez over een transfer van de Mexicaan. Volgens Bild weet BVB hoeveel geld het moet neertellen om de verdedigende middenvelder naar Duitsland te halen. De komst van Álvarez zou richting de 35 miljoen euro moeten kosten. Dat bedrag kan Borussia Dortmund enkel overmaken richting Amsterdam als Bellingham is verkocht aan Real Madrid. Dat betekent dat als Ajax en Álvarez in de tussentijd een akkoord bereiken met een andere club, Dortmund een streep moet zetten door één van z’n transfertargets.

Een akkoord tussen Borussia Dortmund en Real Madrid over een transfer van Bellingham lijkt overigens niet heel lang meer op zich te laten wachten. Fabrizio Romano meldde dinsdag nog dat de Spaanse grootmacht progressie heeft geboekt in de gesprekken met Dortmund. Real Madrid hoopt de transfer naar verluidt deze week nog af te ronden. Dat zou betekenen dat Borussia Dortmund zich op korte termijn officieel kan gaan melden in de Johan Cruijff ArenA. Als de komst van Álvarez eenmaal beklonken is, gaat BVB zich richten op een nieuwe rechtsback en een vervanger van Bellingham. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen