Oud-PSV'ers schitteren tijdens afscheidswedstrijd levende legende Joaquín

6 juni 2023, 23:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Onder een ovationeel applaus heeft Joaquín Sánchez Rodríguez - kortweg Joaquín - afscheid genomen van zijn voetballoopbaan en het publiek van Real Betis. In het afgeladen Estadio Benito Villamarín was bij zijn afscheidswedstrijd een rol weggelegd voor twee oud-PSV'ers. 

Voor Ruud van Nistelrooij betekende het duel zijn eerste publieke optreden sinds zijn veelbesproken vertrek als hoofdtrainer van de Eindhovense club. Hij speelde in zijn periode bij Malaga samen met de rechtsbuiten, die tot op 41-jarige leeftijd doorging maar nu toch echt zijn schoenen aan de wilgen hangt. 

Van Nistelrooij was lang niet de enige ster van weleer die zijn gezicht liet zien in Sevilla. Ook (oud-)spelers als Dénilson (ooit door Betis de duurste voetballer van de wereld gemaakt), Sergio Ramos, Iker Casillas en Raúl waren van de partij. Het team van Joaquín won het onderlinge duel uiteindelijk met 6-4, onder meer door twee treffers van het afzwaaiende clubicoon zelf. 

Na een uur spelen zat de wedstrijd er vervolgens op voor de Wereldkampioen van 2010. Onder een luid applaus verliet hij voor het laatst het veld, waarbij zijn aanvoerdersband om de arm van een andere oud-PSV'er belandde. Andrés Guardado kreeg hem na een uitgebreide knuffel omgebonden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen