Carel Eiting voelt zich geflikt en verzet zich tegen eenzijdig genomen besluit

21 juli 2023, 15:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Carel Eiting en FC Volendam staan lijnrecht tegenover elkaar nu de club heeft besloten de optie in het contract van de 25-jarige middenvelder te lichten, zo meldt De Telegraaf. Door het besluit van Volendam is een nieuwe contractuele situatie ontstaan, waardoor de door FC Twente begeerde Eiting niet langer voor een vastgesteld bedrag kan worden opgehaald.

Het kamp-Eiting is van mening dat de optie pas volgend jaar gelicht zou kunnen worden, terwijl Volendam stelt dat er wel een einddatum, maar geen begindatum voor het lichten van de optie is afgesproken. Waar Eiting tot voor kort voor een vastgesteld bedrag kon worden opgehaald in Volendam, kan de club nu vragen wat het wil.

Artikel gaat verder onder video

Twente bracht op basis van de oude bepaling deze week een bod van 400.000 euro uit op Eiting. Dat bod werd resoluut van tafel geveegd door een gepikeerd Volendam. "Het klopt dat wij een wonderlijk en voor ons onacceptabel bod hebben ontvangen van Twente voor Carel. Dat wonderlijke en onacceptabele geldt ook voor de handelswijze", zei Jasper van Leeuwen, technisch directeur van Volendam.

Volendam schat de marktwaarde van Eiting op het zes- of zevenvoudige van wat Twente heeft geboden en hanteert nu een veel malen hogere vraagprijs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volendam hou je poot stijf en zeker voor FC Twente die vorig jaar het zelfde geflikt hebben toen een speler van hun naar Feyenoord wilde en deze keurig eerst contact met Twente hebben gehad dus doe niet zo schijnheilig. FC Twente kan nooit iets fatsoenlijk leveren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen