FIFA grijpt in en zet omstreden Luis Rubiales voorlopig buitenspel

26 augustus 2023, 15:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De tuchtcommissie van de FIFA heeft Luis Rubiales, de voorziter van de Spaanse voetbalbond, voor 90 dagen geschorst. De wereldvoetbalbond doet onderzoek naar de gedragingen van de preses na de gewonnen WK-finale van de Spaanse vrouwenploeg, waarbij speler Jenni Hermoso een kus op de mond kreeg.

Rubiales kreeg na de finale een golf van kritiek vanuit de hele voetbalwereld - en ver daarbuiten - over zich heen en leek zelfs op te gaan stappen. Niets bleek echter minder waar; vrijdag bracht de bond naar buiten dat Rubiales geenszins van plan is om de handdoek in de ring te werpen. De Spaanse bond dreigde zelfs met juridische stappen richting Hermoso, die inmiddels via de spelersvakbond heeft geëist dat de daden van Rubiales niet ongestraft zullen blijven.

Artikel gaat verder onder video

De FIFA wilde de uitkomsten van het onderzoek naar Rubiales niet afwachten en besloot zaterdag dat de Spanjaard 90 dagen lang geen voetbalgerelateerde activiteiten mag ondernemen. Ook mag de voorzitter gedurende die periode geen contact opnemen met Hermoso. Dat geldt overigens ook voor alle andere vertegenwoordigers van de Spaanse voetbalbond RFEF. Hermoso heeft - net als achttien van haar teamgenoten - laten weten niet voor Spanje te willen uitkomen zolang Rubiales in functie blijft. Daarin kregen zij bijval van Borja Iglesias (Real Betis), die zaterdag liet weten niet beschikbaar te zijn voor de mannenploeg.

De tuchtcommissie laat verder weten geen mededelingen te willen doen over de disciplinaire procedure tegen Rubiales zolang er geen definitieve beslissing is genomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bertus070
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een gedoe om een spontane kus. Niks mag meer tegenwoordig, alle spontaniteit is verdwenen vanwege die woke onzin. Om te kotsen allemaal!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen