Iker Casillas reageert woedend op uitspraken bondsvoorzitter Luis Rubiales

25 augustus 2023, 15:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Luis Rubiales sprak vrijdagmiddag uit dat hij weigert om op te stappen als voorzitter van de Spaanse voetbalbond. De veelbesproken preses ligt al dagen onder vuur omdat hij Spanje-speelster Jenni Hermoso een kus op de mond gaf tijdens de prijsuitreiking van de WK-winst. Onder meer Iker Casillas spreekt schande van de uitspraken van Rubiales en uit zijn frustraties op X.

De legendarische oud-doelman reageert vol onbegrip na de toespraak die de Spaanse bondsvoorzitter vrijdagochtend deed. “Schaam je voor anderen”, schreef Casillas. Het 42-jarige boegbeeld voegde er een emoji van iemand die een hand voor zijn gezicht slaat aan toe. Hierdoor duidelijk wordt dat de oud-keeper niet achter de woorden van Rubiales staat. Vervolgens plaatste Casillas nog een bericht op X: "We zouden de afgelopen dagen eigenlijk gepraat moeten hebben over onze voetbalvrouwen, van de vreugde die ze ons allemaal gaven! Ze zouden moeten opscheppen over de titel die we nog niet hadden in het vrouwenvoetbal, maarja..."

Artikel gaat verder onder video

Ook andere Spaanse voetballers laten woedende reacties achter op sociale media. Hector Bellerin, rechtsback van Real Betis, kwam met een groot statement op zijn Instagram Story. “De narcisten geloven nooit dat ze een fout hebben gemaakt. Ze zijn ervoor gemaakt om te liegen, de waarheden te manipuleren en het slachtoffer schuldig te maken om zijn eigen macht over anderen te behouden”, schrijft de verdediger onder meer.

Daarnaast liet oud-Manchester United-keeper David de Gea zich uit over het wangedrag van Rubiales. De Spanjaard liet op X weten ‘dat zijn oren aan het bloeden zijn’, na het horen van de toespraak. De Gea, die op dit moment nog zoekende is naar een nieuwe club, voegde er emoji’s van een tent en twee maskers aan toe, wat kan slaan op een circus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen