Ajax-supporters woest om artikel in De Telegraaf met vergelijking tussen Mislintat en Te Kloese

23 september 2023, 14:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Supporters van Ajax zijn niet blij met een artikel dat zaterdag in De Telegraaf is verschenen. Marcel van der Kraan probeert daarin het ‘mysterie’ van de transferbedragen bij Ajax te ontrafelen. Daarbij trekt de journalist een vergelijking met de uitgaven van Feyenoord.

Waar Sven Mislintat deze zomer een bonnetje van 115 miljoen euro bij de penningmeester inleverde, gaf Dennis te Kloese namens Feyenoord 36,5 miljoen euro uit. Voor veel spelers, zoals Josip Sutalo, Georges Mikautadze, Carlos Forbs, Chuba Akpom en Gaston Avila, betaalde Ajax meer dan de marktwaarde.

Artikel gaat verder onder video

“Waarom kon Feyenoord prijzen juist drukken?”, vraagt Van der Kraan zich af. Als voorbeeld neemt hij de transfer van Luka Ivanusec. Feyenoord telde zo’n 8,5 miljoen euro neer voor de aanvaller, die overkwam van Dinamo Zagreb. Ajax haalde bij de Kroatische club Josip Sutalo voor 20,5 miljoen euro (exclusief bonussen) op. “Dat deed iedereen in Kroatië versteld staan”, zo klinkt het.

“Niet alleen is er een exorbitant prijsverschil in de transfers van beide spelers, er lijkt ook een totaal andere onderhandelingstactiek te zijn geweest. Feyenoord heeft er alles aan gedaan om de speler voor een bedrag onder zijn transferwaarde weg te halen en dat is met geduld en een charme-offensief naar de speler toe geweldig gelukt”, schrijft Van der Kraan.

“Zou het nu slechts één speler betreffen waar Ajax over de top heeft betaald, dan kan worden gezegd dat dit bij meer clubs voorkomt. Maar het geld is op alle vlakken met bakken uit de ramen van de Johan Cruijf ArenA gegooid en bij het opvangen van de biljetten, zo wordt nu onderzocht, zouden behalve de betreffende clubs ook enkele voetbalmakelaars er goed uit zijn gekomen”, stelt hij.

Supporters van Ajax vinden dat Van der Kraan aan het cherrypicken is. “Mislintat leverde een bonnetje in van €156,4 miljoen inkomsten, Te Kloese €36,05 miljoen inkomsten. Mislintat realiseerde €47,10 miljoen winst, Te Kloese €500.000 verlies”, stipt iemand aan op X. “Hoe kan het dat Ajax voor hetzelfde aantal verkopen, maar liefst 5x zoveel inkomsten genereerde dan Feyenoord? Marktwerking, stelletje driekwarters”, klaagt een ander.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen