Droomtransfer Amrabat: hereniging met Erik ten Hag bij Manchester United

1 september 2023, 23:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Manchester United heeft beet: Sofyan Amrabat komt over van Fiorentina. Dat heeft de Engelse topclub vrijdagavond bekendgemaakt. De middenvelder wordt dit seizoen gehuurd voor een bedrag van tien miljoen euro. Bovendien maakt een optie tot koop deel uit van de overeenkomst: Manchester United kan Amrabat volgend jaar definitief inlijven voor 20 miljoen euro plus 5 miljoen aan mogelijke bonussen.

Amrabat wordt al sinds het WK in Qatar in verband gebracht met verschillende Europese topclubs. Verrassend is dat niet; met Amrabat als aanjager op het middenveld verbaasde de Marokkaanse ploeg vriend en vijand door als eerste Afrikaanse land ooit de halve finale van het mondiale eindtoernooi te bereiken. Naast United zouden ook Liverpool, Atlético Madrid en FC Barcelona sindsdien interesse hebben getoond in de oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord, Club Brugge en Hellas Verona.

Artikel gaat verder onder video

Twee weken geleden leek Liverpool nog de beste papieren te hebben om Amrabat in te lijven. Volgens het Algemeen Dagblad was de club van Virgil van Dijk en Cody Gakpo 'hard op weg' om de deal op korte termijn rond te maken. Toch lijkt Erik ten Hag met Manchester United dus aan het langste eind te gaan trekken. Het zou een hereniging betekenen: tussen 2015 en 2017 speelde Amrabat bij FC Utrecht al vijftig wedstrijden onder Ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen