ESPN-kijkers zijn diep onder de indruk: ‘Hij is echt de beste analist’

24 september 2023, 10:09
Foto: © ESPN

Kees Kwakman kan dit weekend op complimenten rekenen vanwege zijn werk als analist. De oud-voetballer van onder meer FC Volendam, NAC Breda en FC Groningen is een van de vaste voetbalduiders van ESPN en wordt dit weekeinde positief uitgelicht door kijkers van de betaalzenders.

Kwakman zette in 2018 een punt achter zijn sportieve spelerscarrière en ging daarna aan de slag als analist bij FOX Sports, de voorganger van ESPN. Hij maakt deel uit van een vaste kern van analisten bij de betaalzender, samen met onder anderen Kenneth Perez, Mario Been en Marciano Vink. Kwakman schuift regelmatig op zaterdagavond aan bij De Eretribune en wordt na zijn meest recente optreden in het praatprogramma positief uitgelicht op social media.

Artikel gaat verder onder video

“Kees Kwakman is echt de beste analist. Goed op de hoogte, weinig tot geen open deuren, begrijpelijke uitleg en onafhankelijk”, schrijft een kijker van ESPN zaterdagavond op X, voorheen Twitter. De desbetreffende tweet kan op veel bijval rekenen, getuige de 103 vind-ik-leuks op het moment van schrijven. Daarmee kunnen andere gebruikers op het sociale platform hun goedkeuring geven aan een bericht,

Met name de nuchterheid van Kwakman wordt gewaardeerd door kijkers. “Hij gaat ook niet populair doen, omdat hij zelf ook nooit de allerbeste was”, schrijft iemand anders. Een andere gebruiker stelt dat Kwakman samen met Vink op eenzame hoogte staat in het analistenkorps van ESPN. “Beiden heel wat beter dan het gros wat daar rondloopt”, klinkt het. Dezelfde gebruiker vindt het spijtig dat ESPN afgelopen zomer afscheid moest nemen van Arnold Bruggink: hij ging na meer dan tien jaar werkzaam te zijn geweest voor de betaalzender aan de slag als technisch directeur bij FC Twente. “Het vertrek van Bruggink blijft een gemis.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Cheers
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hmmm... Hans Teeuwen "boeiend, boeiend, boeiend! Interessant! Boeiend, boeiend, boeiend! Echt waar joh?!"

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen