FC Utrecht voegt grote namen toe aan kandidatenlijst om Silberbauer op te volgen

1 september 2023, 10:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het geplaagde FC Utrecht nam deze week afscheid van hoofdtrainer Michael Silberbauer en is nog altijd nadrukkelijk op zoek naar een geschikte opvolger. Ron Jans wordt door de directie van de Domstedelingen gezien als de belangrijkste kandidaat. Het Algemeen Dagblad meldt dat er ook nog twee andere ‘grote namen’ prijken op het verlanglijstje van Utrecht.

De krant weet dat Utrecht-baas Frans van Seumeren een ‘grote naam’ wil aanstellen als opvolger. De directie van de club heeft afgelopen dagen uitvoering overleg gehad en daar kwam uit dat Jans als belangrijke kandidaat fungeert. Daarnaast denkt de club uit de Domstad aan Fred Rutten en Jaap Stam als opvolgers van Silberbauer.

Artikel gaat verder onder video

Volgens het AD heeft Utrecht ‘de intentie om een coach voor langere tijd aan te stellen’. De aanstelling van de relatief jonge Silberbauer is volgens de directie een ‘mislukkeling’. Jans, vorige seizoenen uiterst succesvol bij FC Twente, staat niet onwelwillend tegenover een dienstverband bij Utrecht. De oefenmeester is echter wel bezig met een zogenoemde ‘sabbatical’, waardoor hij niet zomaar aan een nieuw avontuur begint als trainer.

Daarnaast staan Rutten en Stam dus ook op het lijstje van Utrecht. Eerstgenoemde was vorig seizoen de rechterhand van Ruud van Nistelrooij bij PSV. Het is echter nog maar de vraag of Rutten zit te wachten op een overstap naar De Galgenwaard. De oefenmeester gaf meermaals aan dat zijn ambities in het buitenland liggen. Stam kan tot dusverre nog niet echt terugkijken op een glorieuze trainerscarrière.

Komende zondag, wanneer Feyenoord op bezoek komt bij Utrecht, neemt Rob Penders de honneurs waar. De oud-trainer van FC Eindhoven werd afgelopen zomer aangesteld als assistent van Silberbauer, maar wordt nu dus (tijdelijk) doorgeschoven als hoofdverantwoordelijke.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen Dick dan ?

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Volgens het AD heeft Utrecht ‘de intentie om een coach voor langere tijd aan te stellen’. De aanstelling van de relatief jonge Silberbauer is volgens de directie een ‘mislukkeling’." Een mislukkeling nog wel ! Die intentie heeft Utrecht iedere keer bij het aanstellen van een nieuwe coach, maar het lijkt mij logischer om nu eens niet een "grote" naam te nemen maar iemand die deze selectie beter leert voetballen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zolang v seumeren alles te vertellen heeft,blijft alles hetzelfde.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen