Feyenoord doet twee weken na de deadline nog zaken op de transfermarkt

14 september 2023, 13:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord laat het Amerikaanse talent Korede Osundina op huurbasis vertrekken naar FC Dordrecht, zo maakt de club uit de Keuken Kampioen Divisie donderdagmiddag bekend. Feyenoord nam de aanvaller onlangs over van Orange County.

Dat de twee clubs twee weken na het verstrijken van de transferwindow pas melding maken van de transfer heeft te maken met de werkvergunning. Daar was lang onzekerheid over, waardor Osundina nog niet kon aansluiten bij FC Dordrecht, dat in de eerste weken een prima indruk maakt in de Keuken Kampioen Divisie. Nu zijn alle formaliteiten afgerond en kan de negentienjarige aansluiten bij de Schapenkoppen.

Artikel gaat verder onder video

De tijdelijke transfer is niet los te zien van de samenwerking tussen Feyenoord en FC Dordrecht, maar ook van de samenwerking die Feyenoord sinds dit jaar heeft met het Amerikaanse Orange County FC, de club waar Osundina tot dit jaar voor uitkwam.

"Ik zou mezelf omschrijven als een snelle aanvaller die graag doelpunten wil maken", laat de multifunctionele speler weten op de clubwebsite van FC Dordrecht. Feyenoord wil de Amerikaan in Dordrecht vlieguren kunnen, waarna hij volgende zomer weer zal terugkeren in Rotterdam-Zuid.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moet wel leuk zijn voor Dordtrecht allemaal met gehuurde spelers moeten spelen. Ik snap Feyenoord niet die moeten toch kosten wat kost proberen zo snel mogelijk in de KKD te gaan spelen en niet spelers kopen en gaan verhuren, ze hebben al een geheel team verhuurd aan talenten. De KNVB moet zoiets ook niet toestaan dat een club met gehuurde spelers kan deelnemen dat is niet sportief en fair t.o.v. andere Clubs Eindhoven moet dan hetzelfde doen met PSV. Andere clubs met mij part clubs uit België, Duitsland Spanje of Italië of Engeland of andere Eredisie top clubs

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen