Joep Schreuder haalt bloed onder nagels van Maurice Steijn vandaan: 'Dat gaat jou niets aan'

24 september 2023, 18:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Maurice Steijn is na afloop van de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord gebotst met Joep Schreuder. De trainer vond dat hij de verslaggever van de NOS geen uitleg verschuldigd was over bepaalde teamafspraken.

“We moeten het over de 0-3 hebben”, begon Schreuder, die doelde op het feit dat Ajax bij het derde Rotterdamse doelpunt zijn restverdediging niet op orde had. “Dan kijk ik echt naar F-pupillen, Maurice. Leg mij nou eens uit hoe de afspraken dan zijn? Probeer het mij en anderen uit te leggen.”

Artikel gaat verder onder video

Die vraag zinde Steijn niet. “Dat hoef ik jou toch niet uit te leggen? Dat is toch iets van onszelf”, antwoordde de trainer van Ajax, waarna een opmerkelijk discussie ontstond.

💬 Schreuder: “Zijn het twee backs die achter moeten blijven?”

💬 Steijn: “Joep, het gaat jou niets aan hoe wij dat afspreken.”

💬 Schreuder: “Jawel…”

💬 Steijn: “Oh, jawel?”

💬 Schreuder: “Ja.”

💬 Steijn, lachend: “Nou, ik denk het niet. Ik denk niet dat het jou aangaat.”

💬 Schreuder: “Er staat één iemand achter, daar gaat het natuurlijk om. De restverdediging is weg. Dat irriteert, maar zo is het toch?”

💬 Steijn: “Dat is wat anders. Ik ben toch niet hier om uit te leggen wat onze afspraken zijn. Het is duidelijk dat het niet goed stond.”

💬 Schreuder: “En hoe kon dat? Het kan zijn dat ze jou niet goed begrijpen of dat jij het niet goed doet. Het kan zijn dat de spelers zich niet aan de afspraken houdt. Dat bedoel ik een beetje, Maurice.”

💬 Steijn, cynisch: “Oh, bedoel je dat, dan heb ik dat verkeerd begrepen Joep. Dan is dat mijn fout.”

💬 Schreuder: “Wat zijn de afspraken?”

💬 Steijn: “De spelers weten wat de afspraken zijn, die hangen in de kleedkamer en die hebben ze niet goed uitgevoerd.”

💬 Schreuder: “En dat geldt ook in een duel bij de 0-1?”

💬 Steijn: “Wat wil je nou dat ik zeg Joep? Het is toch duidelijk dat we zien dat er fouten zijn gemaakt. Dat is toch duidelijk?”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zulke analisten zou men niet meer toe moeten laten op een voetbalveld

QuarlonK
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Die eikel vindt zichzelf belangrijker dan wie dan ook. Spreekt iedereen ook als kleuter aan. Walgelijke man

boyke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wie is Schreuder om zo'n bek te hebben tegen een trainer en te denken dat meneer het beter weet en even Steijn ter verantwoording roept. Oprotten die vent en anders de NOS boycotten als meneer verschijnt. Hij denkt volwassen te zijn nou Scheuder je bent nog erger dan een pasgeboren baby en leer eerst maar eens de fatsoennormen. Ken je het programma de beste nou doe daar aan mee en dan horen zeggen en TOT NOOIT MEER.

PerryvanNiekerk10
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Normaal kruipen ze in 020 de reet van de Schreuder in. Ik was al verbaasd dat ie een keertje kritischmop 020 was. Maar de godenzonen en de arrogante supporters (de andere helft is rimineel) zijn zo snel op hun kleine pikkie getrapt, die kunnen niks meer hebben.

Stipo67
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Boyke ik ben het 100% met je eens 👍

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het ligt nooit aan Maurice Stein, eerst een dolk in de rug van Mislintat , een week later valt hij zijn spelers af, en week daaropvolgend valt hij ze weer af. Hij is de meeste schofterige trainer ooit bij Ajax want hij heeft de media stiekem opgehitst. Hij heeft de boel gesaboteerd en hij is diegene die er voor gezorgd heeft dat Mislintat uiteindelijk ontslagen is. Maurice Stein is een smerige rat.

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Joep Schreuder heeft wel gelijk maar meneertje Stein vindt zich zelf geweldig. Deze trainer is beter is saboteren en opruien.

Poke theWoke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Schrijf jij nou eerst zijn naam maar eens goed.

Marionneke1965!
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Meneer Stein heeft de boel bij NAC ook al naar de kloten geholpen, allemaal eigenbelang, en Pierre moest zijn excuses aanbieden,aan die Haagse Harry. Hoort heeeeelemaal niet bij Ajax thuis, en meneer Schreuder stelt tenminste vragen, ja en dan krijg je geen antwoorden

El Sarcastico
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Aan de ene kant kan ik Schreuder wel begrijpen...hij is journalist en stelt gewoon een vraag. Dat Maurice deze niet wenst te beantwoorden is zijn volste recht en Schreuder voelt dit ook wel aan. Een tweede keer die vraag stellen, zij het met niet dezelfde woorden, daar kan ik mee leven, maar dram dan niet door als Maurice aangeeft dat het hem niks aangaat. Dan moet deze kwal stoppen met die graag. Verder ff een reactie op Paul19...dow ff normaal please, ja? Hoe is deze man behandeld bij ajax? Dan nog een reactie op Marionneke"lekkendtamponneke"1965!...jij fan of familie van pierke van hooijdonk?

amparo hulten
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

De analist heef zijn werk gedaan Steijn is schlecht trainer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen