Maurice Steijn krijgt kraakhelder advies voor Klassieker: 'Ik zou hem blind opstellen'

24 september 2023, 08:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax-trainer Maurice Steijn krijgt een kraakhelder advies van Robert Maaskant. De oud-trainer van onder meer RBC Roosendaal, NAC Breda en FC Groningen vindt dat de Hagenees niet moet aarzelen om Silvano Vos zondagmiddag in zijn basiself op te nemen voor De Klassieker tegen Feyenoord.

Bij De Eretribune op ESPN toont Maaskant zich vrijdagavond een groot fan van de achttienjarige middenvelder. Op de vraag van presentatorJan Joost van Gangelen of hij het aan zou durven om Vos voor de leeuwen te gooien in de misschien wel belangrijkste thuiswedstrijd van het seizoen, antwoordt Maaskant: "Blind opstellen. Dat vind ik een fantastische speler."

Artikel gaat verder onder video

Vos mocht donderdag in het Europa League-duel met Olympique Marseille halverwege invallen voor de tegenvallende Benjamin Tahirovic. De zelfopgeleide middenvelder maakte indruk in de 45 minuten die hij op het veld stond, daar deed de tweede gele kaart die hij in blessuretijd ontving niets aan af. Bovendien ontstond her en der ophef over de manier waarop Vos (onder luid applaus) naar de kant ging. Maaskant: "Dit had hij gewoon niet moeten doen, maar dat hoort ook wel een beetje bij een jonge voetballer."

De aankopen van directeur voetbalzaken Sven Mislintat liggen om meerdere redenen onder een vergrootglas. De Duitser haalde behalve Tahirovic ook middenvelders als Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk naar Amsterdam, wat het perspectief van Vos op een basisplaats danig lijkt te vertroebelen. "Als ik Steijn zou zijn, en er gebeurt zóveel, dan zou ik met zo'n jongen uit de eigen jeugd spelen. Kan nooit verkeerd", aldus Maaskant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou meneer Stein, je bent lekker bezig met sabotage en ondermijnen van de club. Veel nieuwe spelers niet opstellen om dwars te zitten. Je bent gewoon een gluiperige kut trainer die gauw moet oprotten. Je bakt er helemaal niks van. Ajax speelt door hem alleen maar achteruit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen