Mike Verweij: 'Hij is wel echt heel teleurgesteld in Ajax en hoe het is gegaan'

8 september 2023, 21:43
Foto: © ProShots / De Telegraaf

John Heitinga is volgens Mike Verweij nog altijd zeer teleurgesteld in Ajax. De 39-jarige trainer moest in de zomer het veld ruimen nadat hij met de Amsterdamse club op een teleurstellende derde plaats eindigde in de Eredivisie. Maurice Steijn werd door Sven Mislintat aangesteld als zijn opvolger.

Heitinga is inmiddels weer onder de pannen: deze week tekende de oud-verdediger een contract als assistent-trainer bij West Ham United, waar hij weer gaat samenwerken met Edson Álvarez en Mohammed Kudus. "Heel leuk voor hem. Hij gaat werken met David Moyes, met wie hij een heel heel goede tijd heeft gehad bij Everton", aldus Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "In het seizoen 2011/12 werd hij door de fans verkozen tot Speler van het Seizoen. Toen speelde Everton niet tegen degradatie, maar was het een aardige subtopper. Dus leuk dat hij een kans krijgt."

Artikel gaat verder onder video

Een echte kans om zich te rehabiliteren krijgt Heitinga niet met zijn nieuwe functie, vindt Valentijn Driessen. "Hij is een van de assistenten. Hij gaat zich daar misschien wel rehabiliteren, maar voor een heel klein gezelschap. Profileren zit er niet in, natuurlijk."

Volgens Verweij is het daar Heitinga ook niet om te doen. "Ik denk dat hij heel graag het plezier wil terugkrijgen in het vak, want hij is wel echt heel erg teleurgesteld in Ajax en de manier waarop hij het is gegaan. Vooropgesteld: hij had het zelf ook beter kunnen doen, maar hij heeft wel zijn nek uitgestoken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen