Opstelling Ajax: Geen Bergwijn, Steijn gooit middenveld op de schop in De Klassieker

24 september 2023, 11:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurice Steijn stelt zondagmiddag in De Klassieker tegen Feyenoord slechts één middenvelder op die donderdagavond ook in de basiself stond tijdens het 3-3 gelijkspel met Olympique Marseille in de Europa League. De omzetting is deels het gevolg van het ontbreken van Steven Bergwijn.

In het Europese duel begon Steijn met het trio Steven Berghuis - Benjamin Tahirovic - Kenneth Taylor. Van dat drietal staat alleen die laatste zondag tegen Feyenoord opnieuw op het middenveld. Tahirovic viel tegen de Fransen behoorlijk door de mand en wordt vervangen door dezelfde man die hem toen halverwege afloste: Silvano Vos.

Artikel gaat verder onder video

Berghuis speelt overigens wél, maar doet dat vanaf de rechtsbuitenpositie. Zijn vrijgekomen plek op het middenveld wordt ingenomen door Branco van den Boomen. De omzetting is het gevolg van het ontbreken van Steven Bergwijn, die met een ontstoken verstandskies kampt. Bergwijns plek op de linkervleugel wordt weer overgenomen door Carlos Forbs, die tegen Marseille nog vanaf de rechterkant opereerde.

Opstelling Ajax: Gorter; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Van den Boomen, Taylor, Vos; Forbs, Brobbey, Berghuis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop dat deze schijt trainer morgen wordt ontslagen. Naast het saboteren van de club, bakt hij er helemaal niks van. Deze gluipert gaat ten onder aan zijn smerige ondermijning. Hij laat doelbewust veel nieuwe spelers op de bank . En met spelers als Taylor, Brobbey, Rensch, Berghuis en Hato heeft Ajax verleden jaar geen prijs gepakt. Maar Stein slaat alles. Die laat Ajax achteruit voetballen. En hij saboteert de boel. Deze rat moet zo snel mogelijk oprotten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen