Reiziger wijst vervanger Rensch aan en wijzigt opstelling Jong Oranje op drie posities

12 september 2023, 14:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jong Oranje speelt dinsdagmiddag in en tegen Noord-Macedonië in de kwalificatiereeks voor het EK met NEC-middenvelder Dirk Proper als aanvoerder. Hij neemt de band over van Devyne Rensch, die vanwege privéomstandigheden ontbreekt.

Voor Rensch zijn het spannende tijden: de Ajacied en zijn vriendin verwachten elk moment hun eerste kindje. Omdat de zwangerschap dusdanig vergevorderd is werd eerder al besloten dat de verdediger geen deel uitmaakt van de selectie van bondscoach Michael Reiziger, die de aanvoerdersband dus aan Proper gunt. De NEC'er was vrijdag één van de drie doelpuntenmakers tijdens de 3-0 thuiszege op de leeftijdgenoten van Moldavië. Isaac Babadi en Million Manhoef tekenden tijdens de 3-0 zege voor de andere Oranje-treffers.

Artikel gaat verder onder video

Ten opzichte van het duel met Moldavië voert Reiziger in totaal drie wijzigingen door. Op de positie van Rensch is Ki-Jana Hoever als vervanger aangewezen. Daarnaast zijn Sontje Hansen en Anass Salah-Eddine hun basisplaats kwijgeraakt aan respectievelijk Manhoef en Youri Baas.

Opstelling Jong Oranje: Calvin Raatsie; Ki-Jana Hoever, Rav van den Berg, Jorrel Hato, Youri Baas; Dirk Proper, Isaac Babadi, Kenneth Taylor; Million Manhoef, Emanuel Emegha, Ruben van Bommel

Het kwalificatieduel van Jong Oranje tegen Noord-Macedonië begint dinsdag om 15.30 uur Nederlandse tijd wordt live uitgezonden door ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen