Ronald Koeman krijgt bemoedigend nieuws over blessure Nathan Aké

8 september 2023, 16:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Nathan Aké (28) heeft vrijdag 'gewoon' deelgenomen aan de hersteltraining van het Nederlands elftal. De verdediger van Manchester City ging halverwege het duel met Griekenland (3-0 winst) naar de kant, kort voor rust leek hij zijn rechterhamstring te blesseren bij een ongelukkige verdedigende actie.

Aké moest zijn poging om een Griek van de bal te zetten bovendien bekopen met een gele kaart. Ook dat zou eventueel een reden kunnen zijn geweest voor bondscoach Ronald Koeman om hem in het tweede bedrijf niet terug te laten keren op het veld. Hoe dan ook, in zijn plaats maakte Stefan de Vrij (Inter) het duel probleemlos vol.

Artikel gaat verder onder video

Vrijdag liet Aké zijn gezicht dus wel weer zien op het trainingsveld, al schrijft De Telegraaf dat de 28-jarige speler zichtbaar niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen de Grieken was gekomen. "De verdediger van Manchester City leek nog wel last te ondervinden bij de oefeningen die hij deed", schrijft de krant vrijdagmiddag.

Koeman hoefde door het aanhaken van Aké slechts één speler te missen. Joey Veerman werd in de nacht van donderdag op vrijdag vader van zijn eerste kind, zo werd eerder op de vrijdag bekendgemaakt. Het jongetje heeft de naam Frenkie gekregen. Toeval of niet; als invaller voor Frenkie de Jong speelde Veerman donderdagavond zijn tweede interland voor Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen