Valentijn Driessen ziet opvallend detail in persbericht Ajax over Damián van der Vaart

8 september 2023, 19:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © De Telegraaf / Ajax TV

Valentijn Driessen vindt het opvallend dat Ajax en Damián van der Vaart slechts een korte samenwerking zijn aangegaan. De zeventienjarige zoon van Rafael van der Vaart en Sylvie Meis verbond zich deze week voor één seizoen aan de Amsterdamse club.

Ajax maakte de komst van Van der Vaart woensdag wereldkundig. "Het is opvallend dat hij een contract voor één jaar krijgt. Normaal zou je zo iemand voor twee of drie jaar vastleggen. Stel dat hij een enorme ontwikkeling doormaakt en Estavana Polman (de partner van Rafael van der Vaart, red.) gaat in Madrid handballen, dan staat Real Madrid op de stoep", stelt Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Rafael van der Vaart moet de zeventienjarige middenvelder nog veel leren. "Daarvoor gaat hij ook naar Ajax, natuurlijk", stelt Ajax-watcher Mike Verweij. "Die jongen heeft tot heel late leeftijd bij een soort van amateurclub gespeeld. Hij is zonder meer een talent. Hij is wel rechtsbenig en heeft dus niet zo'n goede linkervoet als zijn vader. Hij moet nog behoorlijke stappen maken, maar is een heel talentvolle speler."

Ajax nam Van der Vaart deze week over Esbjerg. In Amsterdam sluit de middenvelder aan bij Ajax Onder-18. "Ter geruststelling voor Pierre van Hooijdonk: het was geen duister dealtje, gewoon een keurig eenjarig contract", grapt Verweij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van der Vaart is een Gluipert. Ajax gebruiken als opstapje. En dan zogenaamd emotioneel doen. Hij is echt irritant, vooral als analist op tv.

Haags boefje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is dit een opblaaspop van die Valrntijn. Wat een azijnzeiketd zeg.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij mag je als je nog geen 18 bent geen meerderjarig contract tekenen dus alle ophef weer voor niks Falentijn !!!

aldert boersma
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je mag ook maar een contract tekenen tot je 18é ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen