Hans Kraay gelooft zijn ogen niet: 'Hij had 72 balcontacten bij Ajax, dat komt door Maduro'

29 oktober 2023, 10:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Hans Kraay junior heeft zich donderdag geërgerd aan het veldspel van Ajax tegen Brighton & Hove Albion. De analist zag tot zijn verbazing dat keeper Diant Ramaj de meeste balcontacten had van alle spelers.

Kraay toont bij Goedemorgen Eredivisie beelden van de Europa League-wedstrijd, waarop te zien is dat Ramaj voortdurend werd aangespeeld door zijn verdedigers. Dat heeft te maken met de aanstelling van Hedwiges Maduro, denkt de oud-voetballer. “Dit was onder elke andere trainer niet gebeurd. De keeper van Ajax had de meeste balcontacten: 72! Ik denk zelfs niet dat Onana ooit zoveel balcontacten heeft gehad.”

Artikel gaat verder onder video

“De bal gaat maar terug, en maar terug, en maar terug… Als Manchester City dat doet, doen ze het om vervolgens door de linies op te bouwen naar voren. Maar dit is gewoon terugspelen om het terugspelen”, merkt Kraay op. “Ik kon er niet naar kijken. Ik kon er écht niet naar kijken. Ik weet dat die keeper uitstekend kan meevoetballen, dat is z’n grootste kwaliteit, maar dit…”

Aad de Mos vindt ook dat Benjamin Tahirovic faalt om het spel vooruit te helpen. Hij zou Silvano Vos daarom opstellen. “Als je een goede nummer 6 hebt die goed kan wegdraaien… In het verleden stond daar Frenkie de Jong, terwijl PSV nu Jerdy Schouten heeft en Feyenoord Ramiz Zerrouki. Die draaien de goede kant op, dan kun je doorvoetballen. Tahirovic kan dat absoluut niet. Die hoort niet in dit Ajax te spelen.”

Jong Oranje-bondscoach Michael Reiziger, voormalig hoofdtrainer van Jong Ajax, merkt op dat Ramaj in ieder geval goed kan meevoetballen. “Je ziet dat ze een ruit willen maken met hem. Brighton zette met twee man druk, waardoor de nummer 6 (Tahirovic, red.) ruimte krijgt. Ramaj weet hem een paar keer goed te vinden. Maar dan moet je wel proberen vooruit te spelen. Ajax is een ploeg met weinig vertrouwen. Als je niet echt het vertrouwen hebt om vooruit te spelen, dan speel je terug. Ik denk dat het begint met het vertrouwen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen