Mazraoui geeft na ophef in statement tekst en uitleg over steunbetuiging aan Palestina

15 oktober 2023, 22:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Noussair Mazraoui heeft tekst en uitleg gegeven bij zijn steunbetuiging aan Palestina. Op sociale media sprak Mazraoui, die momenteel met de nationale ploeg van Marokko onderweg is, zijn steun uit aan de mensen die afkomstig zijn uit Palestina. Dit deden meer spelers van Marokko al, want ook Hakim Ziyech en Zakaria Aboukhlal brachten een zelfde soort bericht naar buiten. Rondom Mazraoui ontstond er echter wat ophef, waardoor hij zich genoodzaakt voelde om te reageren.

“Allereerst wil ik zeggen dat het erg teleurstellend is dat ik moet uitleggen waar ik voor sta. Er is een situatie ontstaan waar duizenden onschuldige mensen worden vermoord. Mijn standpunt is dat ik zal werken aan vrede en gerechtigheid in deze wereld. Dit betekent dat ik altijd tegen alle vormen van terrorisme, haat en geweld zal zijn. En dat is iets waar ik altijd achter zal staan”, laat Mazraoui weten.

Artikel gaat verder onder video

“Daarom begrijp ik niet waarom mensen het tegenovergestelde over mij denken en waarom ik geassocieerd word met haatdragende groepen. Het gaat in dit conflict niet om wat ik denk of wat jij denkt. Er worden elke dag onschuldige mensen gedood door dit vreselijke uit de hand gelopen conflict. We moeten er allemaal tegen zijn en ons ertegen uitspreken. Dit is gewoon onmenselijk”, vervolgt de oud-Ajacied.

“Tot slot wil ik duidelijk maken dat het nooit mijn bedoeling was om iemand, bewust of onbewust, te beledigen of pijn te doen”, probeerde hij de rust te houden rondom zijn persoon. Het gebeurt vaker dat voetballers zich uitlaten over gevoelige thema's, maar het Duitse medium BILD denkt dat de post van Mazraoui gevolgen kan hebben voor Bayern München. Der Rekordmeister heeft namelijk een Israelische doelman onder contract staan, Daniel Peretz. De oorlog tussen Israël en Hamas valt hem zwaar. De verwachting van BILD is dan ook dat de uitspraken van Mazraoui de doelman van de Duitse club zullen raken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Eaglemind
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je niet hoeft te rennen voor je leven, is de lange mars naar vrede een verplichting.👍

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom steunt hij de beesten van Hamas?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen