NOS verbaasd door 'tolereren' van spreekkoor tijdens Heracles - FC Twente

22 oktober 2023, 23:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

In de wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Twente (2-2) waren zondag haatdragende spreekkoren te horen vanuit het uitvak. “Het zijn de homo's uit Almelo”, zo klonk het in het stadion. Scheidsrechter Pol van Boekel onderbrak de wedstrijd niet.

De NOS noemt het 'opmerkelijk' dat er niet werd ingegrepen, 'aangezien de betaald voetbalclubs en de KNVB in juli hebben uitgesproken de buik vol te hebben van homofobe spreekkoren'. Volgens de reglementen moet de stadionspeaker bij massaal, repeterend en/of langdurige spreekkoren een waarschuwing geven; als de spreekkoren na twee waarschuwingen doorgaan, dan wordt de wedstrijd stilgelegd.

Artikel gaat verder onder video

De spreekkoren stopten na iets meer dan een minuut. Dat kwam doordat Mario Engels een doelpunt maakte voor Heracles. Een woordvoerder van Heracles zegt tegen de NOS dat er om die reden niet is ingegrepen door de stadionspeaker. "Het hoort niet, maar doordat wij snel scoorden is het gelukkig tijdig gestopt." De KNVB zegt (nog) niet naar het voorval te gaan kijken, zolang er geen melding wordt gedaan bij de KNVB of zolang de aanklager betaald voetbal er geen zaak van maakt. Heracles zal geen melding doen, zo laat de club weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom laat de KNVB nu niets van zich horen. Die moeten het voorbeeld geven en zijn slap bezig met een leeg bekertje maar schelden vanaf tribune mag dus wij mogen dan gerust zeggen de gehele KNVB uitschelden voor alles en nog wat. Wat een stelletje ondeskundige zitten daar zeg en nu houden ze hun wafel dicht en zijn hun oren vol met watjes en horen niets en een scheidsrechter denkt wat kan mij het schelen ik hoor ook niets, Slappe zak van Boekel zoals we gewend zijn. Als er geen melding gedaan wordt dan houdt de KNVB hun mond maar als ze op de TV een overtreding zien bij een KKD club grijpen ze wel in. Slappe hap heel die KNVB

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen