Positie van Maurice Steijn meteen ter discussie na nieuwe nederlaag Ajax

22 oktober 2023, 14:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

De dagen van Maurice Steijn als trainer van Ajax lijken geteld, zo vreest Kees Kwakman. Het zou de analist van ESPN niet verbazen als Steijn na de 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht wordt ontslagen.

Kwakman wil niet aan de stoelpoten van de geplaagde trainer zagen, zo laat hij weten. “Ik vind dat een moeilijke, omdat je met mensen te maken hebben. Het is ook helemaal niet aan mij om te zeggen dat Steijn eruit moet, helemaal niet. Maar ik snap hoe het werkt en ik snap dat zijn positie meer en meer onhoudbaar wordt. Zo werkt het in het voetbal en helemaal bij een topclub als Ajax.”

Artikel gaat verder onder video

Toch waren er tegen Utrecht wel enige aanknopingspunten. Zo zag hij dat Ajax ‘niet de koppies liet hangen’ na een 2-0 achterstand en zelfs ‘hartstikke goed’ terugkwam tot 2-3. “En in verdedigend opzicht, en dat klinkt heel gek als je vier tegengoals krijgt, gaven ze in het eerste uur eigenlijk heel weinig weg. Ik snap heel goed dat zijn positie ter sprake komt en hij meer en meer onhoudbaar wordt.”

Is Maurice Steijn nog de juiste trainer voor Ajax?

Laden...
1591 stemmen

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Top trainer!

Pitbull
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijnen heel snel ontslaan 😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠

Ron@home
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

...en dan? WIE dan? Wie krijgt dit zooitje midden in een draaiende competitie nog op de rit?

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

steijn is de beste trainer die ajaks de laatste jaren heeft gehad!! dus steijn moet blijven! want zeg nu eens zelf als ze steijn ontslaan en dan ineens winnen, ze aan wie heeft het dan gelegen?? trainer?? ik dacht het niet!

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het ligt niet alleen aan Steijn zelf, daar ook andere personen erbij betrokken zijn vooral die Duitse kerel die niet samengewerkt heeft met Steijn om wél goede spelers te halen. Steijn had een hele andere gedachten. Zo moet er eerst minimaal zes a acht spelers Ajax verlaten bij de laatst gekochte spelers. Ook dat op de achtergrond de situatie van Mark Overmars zeker niet is opgelost, ook dat dit denkelijk geldt als v/d Sar en de nog aanwezige verkeerde bobo's bij Ajax zijn zoals Hendriks en Co. Al met al speelt er veel meer op de achtergrond bij Ajax. Ik hoop dat het vooral in de wintertijd alles op een rijtje gezet is, denkelijk dat Ajax vooral daarmee nu bezig is om alles te evalueren. Zijn er nog andere punten aanwezig ? De laatst zes a zeven verkochte spelers hebben Ajax de das om gedaan alleen omdat Ajax op dat moment aan geld deed denken daar Ajax zwak blijft om goede spelers te doen behouden. Wat Ajax nu nodig heeft zijn eerst vijf zéér goede topspelers elk boven de 24 jaar daar dit één van de zwakste schakel blijft omdat Ajax veel spelers onder de 16 jaar verkoopt. Ajax heeft zichzelf in deze positie gebracht nu het zeker twee jaar gaat duren dat Ajax weer op de goede weg is, dit m.m.v ca. vier jeugdspelers om toe te voegen aan de selectie om die goed aan te vullen. De gekochte keeper die tegen Utrecht inviel gaf me wel een iets betere beeld.

Ron@home
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kunt één of twee nieuwe spelers in een goed lopend elftal inpassen met een gedegen voorbereiding. Steijn werd opgezadeld met een vreemdelingenlegioen en een gesloopt elftal en moest daar zonder voorbereiding maar meteen een winnend elftal van zien te maken. Dat lukt alleen Mourinho. Maar of we dat voetbal in de Arena willen zien... Wat er van Ajax overbleef waren de onverkoopbaren: Bergwijn die totaal niet bij Ajax past, Taylor wiens dragen van het Ajaxshirt ronduit heiligschennis is, Berghuis, de man wiens ongetalenteerde tweelingbroertje in de Arena lijkt rond te hobbelen. Hato had je zwakste schakel achterin moeten zijn, maar is nu de sterkhouder. Dat zeg eigenlijk al genoeg...

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is helemaal geen discussie of Steijn blijft of niet. Van Gaal bepaald, zo moeilijk is dat toch niet om te begrijpen

54321
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou iemand aan Steijn kunnen vragen wat hij tegen mikautadze heeft? En waarom hij denkt dat hij de verdediging beter op de rit kan Krijgen dan Bogarde?

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen enkele andere trainer gaat het beter doen met deze selectie dus eerst nieuwe spelers en puin ruimen bij dit zooitje.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt maar steijn is ook gewoon met een goeie selectie niet goed genoeg . Hij is een sparta trainer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen