PSV'ers diep teleurgesteld na uitwedstrijd: 'Onze club staat voor topprestaties en gezelligheid'

25 oktober 2023, 14:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Een deel van de supporters van PSV lieten zich dinsdagavond tegen RC Lens van hun allerslechtste kant zien. Over en weer werd er met van alles en nog wat gegooid en in het Franse thuisvak belandde zelfs een brandend voorwerp. Ook vóór dit incident zou er al veel zijn misgegaan. De Supportersvereniging van PSV zag het met lede ogen aan.

Supporters van Lens zouden de Eindhovense fans uitgedaagd hebben, met het nodige trammelant als gevolg. “Er zijn in Frankrijk fouten gemaakt, dat lijkt wel duidelijk. Hoewel het nog wel goed onderzocht moet worden. Ook bij de behandeling van onze supporters. Maar daarmee valt niet goed te praten dat dingen stuk worden gemaakt en dat met spullen wordt gegooid naar elkaar”, sprak Rob Bogaarts, voorzitter van de Supportersvereniging, tegenover het Eindhovens Dagblad.

Artikel gaat verder onder video

“En als je ergens te gast bent, hoor je dat sowieso gewoon te doen. Wij gaan beelden opvragen van degenen die met spullen hebben gegooid, onderzoek doen en indien nodig maatregelen nemen”, gaat diezelfde Bogaarts verder. Een deel van de PSV-aanhang maakt zich zorgen over de maatregelen die de UEFA mogelijk gaat treffen. De uitwedstrijd tegen Sevilla zou zomaar eens in gevaar kunnen komen.

“Onze club staat voor topprestaties en gezelligheid. Die combinatie terugvinden, daar moeten we in die bredere discussie voor gaan”, betreurt Bogaarts. “Verreweg de meeste supporters balen hier echt ongelooflijk van. Dat kleine groepje, daar moeten we vanaf óf ze moeten zich normaal gaan gedragen. Op basis van beelden kan actie worden ondernomen en dat moet ook gewoon gebeuren.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Eindhoven123
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vond het tijdens de proefperiode al een goed idee. Veel bekers werden weer ingeleverd en/of herbruikt. Ik zou het statiegeld dan wel fiks hoger willen zien, want mijn ervaring leert, dat het sommige (gooiende) supporters niets uitmaakt. Op het veld kom je met regelmaat geld en daaronder ook twee euro munten tegen. Een vijf eurobriefje heb ik dus nooit gevonden. Er is wel een nadeel voor groepen supporters, waarvan er eentje altijd bier gaat halen voor de rest. Dat zal nu voor een veel moeilijker (hand en mond) vervoer gaan zorgen, dus zullen de draagkartons door Bavaria ook aangepast dienen te worden, anders voorzie ik lange rijen voor de catering.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen