'Steijn wilde door bij Ajax, maar zonder Maduro en Berghuis (!); eis 'onbespreekbaar' voor directie-drietal'

25 oktober 2023, 07:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De Telegraaf is woensdagochtend met zeer opvallend nieuws over Maurice Steijn gekomen. De oefenmeester, die maandagavond op straat werd gezet bij Ajax, wilde ‘in principe’ gewoon door als trainer van de Amsterdammers. Dat wilde Steijn dan wel zonder assistent-trainer Hedwiges Maduro en Steven Berghuis.

Maduro en Berghuis zouden Steijn ‘in zijn ogen een mes in de rug hebben gestoken’, weet De Telegraaf. De Ajax-directie ging niet mee in deze eis en besloot om het tot medio 2026 lopende contract van de trainer onmiddellijk te ontbinden. De eis zou ‘onbespreekbaar’ zijn geweest voor de clubleiding.

Artikel gaat verder onder video

Na de 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht zou Steijn juist te horen hebben gekregen dat hij het vertrouwen bleef krijgen. Jan van Halst meldde in ‘een telefonisch onderhoud’ dat Louis van Gaal (rvc-adviseur) de oefenmeester minimaal tot de volgende interlandperiode (in november) wilde behouden. Steijn zou volgens De Telegraaf echter al een periode eerder flinke twijfels hebben gehad over zijn dienstverband in Amsterdam. De trainer zou zich niet gesteund voelen door de clubleiding.

Die twijfels ontstonden onder meer door de uitspraken van Almere City-clubpsycholoog Annemieke Zijerveld. Maduro wordt ervan verdacht dat hij interne informatie zou hebben doorgespeeld aan zijn oud-collega. Daarnaast zou Steven Berghuis fungeren als ‘stoorzender’, en moest zo snel mogelijk uit de selectie worden gezet. Dat besloten ‘de hoofdrolspelers’ binnen de staf van Steijn bij een ‘geheime bijeenkomst’ in Huis ter Duin in Noordwijk.

Steijn legde de eis om verder te gaan zonder Maduro en Berghuis bij Van Gaal, toekomstig algemeen directeur Alex Kroes en Van Halst, maar dit drietal gaf geen steun. Zodoende werd het contract met Steijn ontbonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De rotte appels komen bovendrijven in dit horrorverhaal bij Ajax. Steijn is op een misselijkmakende manier behandeld door Ajax en met name Maduro speelt een zeer bedenkelijke rol in zijn vertrek. Een lichtgewicht die rebelleert in de staf is dan dodelijk. En dat wordt dan beloond met het tijdelijke hoofdcoachschap. Ajax is een beursgenoteerd bedrijf maar als het zo doorgaat zorgt de beurs voor eenzelfde dolk en doodsteek voor geheel Ajax en dat heeft het dan geheel en alleen aan zichzelf te danken.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stein is de rat en niet Maduro !!

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

🤮🤮🤮

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij gelooft ook alles wat deze amateur journalisten schrijven he? Dit verhaal hangt op vermoedens, 0 feiten worden er benoemd maar de mensen als Berghuis en Maduro worden wel zwart gemaakt.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maduro had contact met die psychologe van Almere City, dat was bekend. En dat Berghuis de kont tegen de krib gooide kon je aan zijn spel zien en dan is hert de grootste etterbak

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Kramer, als je Berghuis zag invallen dan getuigt dit alleen maar van onwijs onprofessioneel gedrag. Muiterij van een 7 jarige. En vd Vaart is vaak een betrouwbare bron wanneer het om Ajax gaat. Laat ik het zo zeggen, ik ben blij dat Berghuis tegenwoordig een Ajax shirt draagt. En dan ben ik hem oprecht dankbaar wat hij voor Feyenoord betekend heeft. Alleen met dit soort types binnen je selectie kom je als ploeg (en club) niet verder. Maduro en Berghuis zullen goede gesprekken met Van 't Schip moeten voeren denk ik....

PassievoorAjax
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je bent niet goed ingelezen. Steijn is niet in staat gebleken om als trainer van Ajax succesvol te worden.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn, lekker je geld tellen op Ibiza en nooit meer terug naar die slangenkuil. Mensen die gestopt of uitgekotst zijn door de club, komen nu als grote meneren even beslissingen nemen, die zittende bestuur, rvc of andere op pluche geilende bestuurders niet durfden te nemen. Geen club waarvoor je wilt werken. Je hebt het voetbal een mooie dienst bewezen door dit eens te meer aan te tonen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Olaf, Goede beslissing van Pusic om naar Shaktar te gaan, want na het vertrek van Slot (misschien in al in de winterstop) zal 010 stuurloos worden, let maar op. Ik garandeer je dat ik de laatste zal zijn (hou het maar bij) om negatief naar 010 te reageren, heb ik geleerd van mijn meester in mijn sport om altijd respect voor de tegenstander te tonen, tenzij de tegenstander te ver gaat dan gaat de beuk er in.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En altijd maar weer over feyenoord beginnen . En dan hier maar roepen over ajaxhaters .

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Huuuu, @krotje waar komt die obsessie over die topclub uit Rotterdam vandaan? Ik verwacht Louis en Kroes binnenkort ook wel op de koffie om even met Slot en Te Kloese te praten. Even afstemmen ook hoe afscheid te nemen van die rotte supporters die wedstrijden laten staken en zelf net zo veel aandeel in deze malaise hebben als Mislintat... Met Steijn kun je alleen maar medelijden hebben dat hij in zo'n slangenkuil terecht is gekomen....

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je fantaseert weer er op los gtsb. Bewijs nu maar eens dat ik op Feyenoord artikelen reageer. Dit artikel gaat over Ajax hè, wat doe jij en je kompanen op deze site dan ? Ik vind jou echt een FCUpdatewappie.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Super Football fan, ik een obsessie voor Feyenoord, dan heb je het helemaal mis ? Na Ajax volg ik Feyenoord altijd al positief, ik denk dat ik meer van Feyenoord weet dan een ieder hier. 1908 Afrikaanderplein, 1917 (Chaim Barzilay (Ome Sjaak) Kromme Zandweg, 1937 De Kuip, Dr. Dombi de wonderdokter met zijn zalfjes, Gerard Meijer, Israël/Laseroms, "Beertje" Kreijermaat (Stade de Reims 1-0), Cor van der Gijp, Gerard Kerkum, Moulijn, Kein Gelul Ernst Happel en dan nog een hele rits spelers, Kindvall, Wereldbeker Indepediente Van Daele met zijn bril, Benno Leeser en ga zo door, te veel om op te noemen. Maar waar ik hier een hekel aan heb zijn die gastjes als gtsb, Maupie, en nog een paar die alleen maar hooghartig op Ajax -onnodig- zitten te meppen zonder inhoudelijke onderbouwing. Waarom hooghartig, pas na 14 jaar weer eens kampioen geworden, in 1983 dankzij een ex-Ajacied Cruijf, en moet je die arrogante reacties over Ajax lezen, teringzooi, degradatiekandidaat, Joden, KNjB, Neuzen, Kneuzen en nog veel meer ellende. Notabene in mijn familie in Gouda, Dordrecht, Rotterdam zelfs in Schoonrewoerd zijn er veel Feyenoorders. Ik heb ook veel kennissen en collega's die echte Feyenoorders zijn maar we dollen wel gezellig met elkaar, geen problemen lekker lachen met elkaar, dus. Wees blij dat het nu lekker gaat, geniet zo lang het nog duurt, kan zo afgelopen zijn, maar effe gewoon doen en niet steeds naar Ajax uithalen. Eerst kijken of er prijzen gewonnen kunnen worden, zal niet meevallen weet ik als Ajacied. Ik reageer nooit op artikelen van Feyenoord en PSV of AZ, maar die 010 gastjes gaan altijd op Ajax artikelen te keer, onnodig want Feyenoord stelt internationaal nog niks voor, komt misschien nog. Dus nooit een vooroordeel over personen hebben, zoals nu op Krotje, eerst goed nadenken.

wearechampignos
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Respect tonen? Jij zou kunnen beginnen met de club bij naam te noemen ipv. 010. Blijf maar lekker huilie huilie doen. Ik kan je vertellen, in Rotterdam en omstreken genieten wij hier met volle teugen van.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er wordt hier gereageerd op alle artikelen die voorbij komen of ze nu over Ajax,Feijenoord,PSV,AZ of welke club dan ook gaan. Dat men supporter van welke club dan ook is wil dat toch nog niet zeggen dat er altijd positief over gereageerd moet worden, want bij iedere club gebeurd wel wat wat het bespreken waard is. Supporters van Ajax en Feijenoord hebben nu eenmaal niet het fatsoen om op een normale manier met elkaar in een stadion te kunnen zitten, getuige het weren van uitsupporters bij de onderlinge wedstrijden in de ED. Als dat zelfs op een website als FC Update naar boven komt drijven moeten beide supportersgroepen niet vreemd opkijken als dat een levenslange regeling gaat blijven. Misschien moet er ook hier op FC Update maar een moderator gaan ingrijpen of het kunnen reageren maar helemaal achterwege laten. Het is voetbal mensen, een spelletje van 11 tegen 11. Hou het gezellig !

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelul in de ruimte. Meester, hahaha. Jaloers pikkie ben je.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wikipedia

RMC Marco de Vries
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou Krotje, dat hele verhaal is idd kein geloel 😄

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De supportertjes uit 010 hebben weer een mening Zullen we eens over 010 beginnen en hun smerige praktijken tegen oud bestuurders en spelers of is alles daar de afgelopen jaren zo netje gedaan en geregeld Nee alleen in Amsterdam doe ze dat Hoor jullie trouwens niet klagen over de supporters in lampjesstad O nee alleen de supporters uit 020 zijn de ergste van der ergste toch zeer selectief geheugen noemen ze dat wakker worden en niet eerder kunnen beginnen aan je dag dan ff lekker negatief over Ajax klagen fijne dag verder

K. Daffie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach joh. Nog even en dan doet Ajax ook weer mee om de prijzen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fijn dat je zo lekker bij het artikel blijft 👍🏻

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klantenservice deze mensen hebben niet door wat ze zelf doen . Als andere clubs in het nieuws zijn . Dan reageren ze zelf ook . Pot verwijt de ketel .

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou KingCrimson, van iedereen hier durf jij iets te zeggen over andere supporters en Ajax artikelen. Jammer dat ik geen screenshots kan toevoegen, want je doet de hele dag niks anders. En ja, andere supporters vinden het fijn hoe slecht het daar gaat. Dat komt mede door de arrogantie van de club en vooral supporters. Jarenlang hebben Feyenoord supporters shit over hun heen gehad, nu is het andersom. Moet ik nu wel zeggen, dat het leedvermaak er nu wel een beetje af is. Is nu omgeslagen in medelijden, dus hoop dat ze de weg snel weer omhoog vinden. Feyenoord en Ajax kunnen immers niet zonder elkaar 😜

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goedemorgen Hijreageertaltijd, Ja is het je ook opgevallen dat FCUpdate eigenlijk FeyenoordClubUpdate heet. De meeste beledigende reacties naar Ajax komen uit 010. En ze bemoeien veel met Ajaxartikelen, want dit groepje kijkt nog steeds tegen 020 op, een onderhuids complex. Ik wil wel er aan toevoegen dat niet -alle 010- supporters zo zijn, de meesten niet voorbeelden: Jurgen, SVL, Mich en nog vele andere, maar een malloot minderheidje dat omdat het nu met 010 tot zo lang lekker gaat, zij overdreven hooghartig zijn, arrogant worden en bewust confrontaties opzoeken, terwijl door 010 nog prijzen gewonnen moeten worden, nu nog helemaal niks. Laat ze gaan, om met dit groepje objectief en realistisch te discussiëren is onmogelijk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

100 procent gelijk King Crimson, het is niets anders. Wind je er niet over dat inferieur FCUpdate wappie minderheidje, je weet wel dat groepje. Negeer ze.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaat meer om het feit dat je wijst naar andere mensen en zelf geen haar beter bent.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, Jij zit de god ganse dag op Ajaxartikelen te reageren, terwijl Ajax je club niet is, maar gewoon om mee te lullen en de sfeer te verzieken, bemoei jij je maar met 010. Je gedraagt je zelfs soms alsof je de Super Coach Betaald Voetbal en CEO van PWC bent. Altijd Ajax dit Ajax dat.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste Mich, King Crimson reageert alleen op zijn eigen uitgesproken wijze als een ander vooral van 010 daar mee begint, ik heb het ook bijgehouden. Over en weer. Maar er zit hier op FCUpdate een klein groepje 010wappie complotdenkers dat de boel beledigend op de spits drijven, check het maar objectief.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje/kindc . Jullie/jij kan deze situatie met ajax niet aan ,en zoeken achter elke boom een vijand . Veel plezier ermee. Maar ga niet lopen janken . Wat erbij ajax nu gebeurd is uniek dus nieuws . Dan reageren mensen ja . Dan heeft de media het over je . Maar dat gebeurd bij elke topclub waar het slecht gaat . Verder al je beschuldigen slaan nergens op . En iedereen weet dat jij/jullie de boel verzieken hier met jullie reacties. Ik hoef niks te doen . Jullie leveren steeds zelf mijn gelijk . Straks als feyenoord een keer verliest of nu al met pusic. Je reacties zijn overduidelijk weer. Je beschuldigt iedereen maar hebt totaal niet door hoe jezelf overkomt

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zie je ? Wat zeg ik, wat jij doet beschuldig jij anderen mee. Het zou helpen als wij Ajacieden je reacties nooit meer op Ajaxartikelen tegen kom, begrijp me goed wij verbieden je niet want die richting ga je vaak als excuus heen. Bemoei jij je maar met 010. Maar als je Ajaxartikelen blijft verzieken dan krijg je een hoop bagger terug. Jouw reacties hebben geen meerwaarde voor Ajacieden.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er zijn geen supporters in Amsterdam. Die komen van buuten. De schouwburg daar wordt alleen bevolkt door boertjes van buuten die daar makkelijk met de trein kunnen komen. En in de schouwburg wordt vreselijk slecht gespeeld de laatste tijd. Dus de boertjes zijn boos. En de boertjes zijn nu bang voor de grote boeren uit Brabant.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KKD

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

die Bergluis is een luis in de pels, hij vertoont nu exact hetzelfde smerige achterbakse gedrag als bij Feyenoord, als ik dadelijk zie welke trainer er bij Ajax op het veld zie zal ik hem beoordelen op de beslissingen die hij neemt, we zullen het zien, dit ventje is levensgevaarlijk voor een team en functioneert als een ....gezwel in je selectie

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zeg ik al sinds vorig seizoen . Als berghuis net ergens is ,is het een prima eredivisie speler . Na een tijd gaat hij zich te belangerijk vinden . Gaat overal lopen ,eist alle ballen . Het team en resultaten minder ,en hij gaat zeuren en zagen . Precies wat er bij Feyenoord gebeurde . Steijn had groot gelijk om hem weg te doen

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Berghuis deed het ook bij de vorige trainer van Ajax, de boel saboteren Doet doet goed 😁😁

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt helemaal. En wat waren de supporters blij met Berghuis. Zag hem van het weekend sjokken over het veld. Die heeft het niet meer naar z’n zin bij Ajax.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Performance deze indruk had ik al bij zijn binnenkomst bij Ajax. Hoe hij met Feyenoord omging in zijn laatste periode was al een veeg teken maar ja het was daar ook een teringzooi. Hem werd door Advocaat de hand boven zijn hoofd gehouden (nog steeds). Ik zei het al eerder dat Nederlandse coaches zonder uitzondering veel te zwak en te slap zijn, zijn geen winnaars, dus Ajax moet in het komende seizoen een grinta trainer hebben en geen Van 't Schip. Goed gezien Performance.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oftewel we zijn het gewoon eens krotje over dit onderwerp. Dus jammer weer dat ,dat andere hierboven weer nodig was .

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou andere woorden kiezen in je selectie. Maar zo onwijs kinderlijke reactie als in de wedstrijd tegen FC Utrecht heb ik op tv nog nooit gezien. Wel in de F-jes (van vroeger)....

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ok gtsb, geaccepteerd.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer een voorbeeld dat Stein dictatoriale trekjes heeft. Ik ben blij dat deze rat opgerot is. Hij is te lang in het zadel gebleven mede door de invloeden van de professors bij VI en de opruiers bij de Telegraaf. Stein heeft Ajax naar de onderste plek gedirigeerd. De nieuwe spelers hebben meer in huis, maar deze kut trainer heeft iedereen alleen maar het harnas in gejaagd.

Nachtburgemeester
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zal vanaf nu een stuk beter gaan lopen want die Steijn schoot alle ballen in eigen doel en al die fantastische internationals en de ziener van Halst stonden erbij en keken ernaar.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dank je Jules, R.I.P. Ik was en ben nog steeds fan van je, oude Spartaan.

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mijn god zeg wat een soap. Ik denk dat dit echt nog lang de oplossing niet is, het ontslag van Steijn is puur symptoom bestrijding.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben zeer zeer benieuwd voor wat voor taktische stunt de nieuwe trainer kan zorgen. En zoals ik al eerder zei Steijn hebben ze gesaboteerd in de spelers groep en nu opgeofferd voor de slechte resultaten. Als je de kleedkamer verliest ben je klaar. Let maar op de vlg Europa league wedstrijd spelen ze gewoon goed.

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kan me niet voorstellen dat Maduro de tactische meesterzet gaat zetten. Ook kan ik me niet voorstellen dat nieuwe spelers meteen bij aankomst een trainer op gaan offeren.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

niet nieuwe maar een aantal spelers die wat te zeggen hebben in de spelersgroep wel. Als je die niet meehebt is het gewoon een heel lastig verhaal verpesten ook de sfeer alsmede de resultaten.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

berghuis heeft amper gepresteerd bij ajax, dat stuk arrogantie van hem daar waren ze bij feijenoord blij om dat het weg was, wat een omhoog gevallen speler met veel babbels,ook supporter slaan wat een idioot, en madura kan het nu laten zien heb in hem ook weinig vertrouwen,we zullen het gaan zien

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen