Van Gaal liet spelers huilen: 'Hij legde tekortkomingen genadeloos bloot'

16 oktober 2023, 16:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Voormalig sportief directeur Christian Nerlinger van Bayern München heeft bijzondere herinneringen aan het tijdperk van Louis van Gaal als trainer. Nerlinger bevestigt in gesprek met Kicker dat Van Gaal ongewoon hard kan zijn voor zijn spelers.

Van Gaal werd voorafgaand aan het seizoen 2009/10 aangesteld bij Bayern. Hij bereikte in zijn eerste seizoen de Champions League-finale, en won de Duitse dubbel. Gedurende zijn tweede seizoen, in april 2011, werd hij ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Nerlinger, destijds de sportief directeur, kan zich nog goed herinneren hoe Van Gaal zich binnenskamers gedroeg.

Artikel gaat verder onder video

“Zijn analyses waren respectvol en niet beledigend, maar desondanks zó hard dat een of twee spelers zelfs hebben gehuild”, zegt de zesvoudig Duits international. “Tekortkomingen werden genadeloos blootgelegd door Van Gaal. Iedere verkeerde pass werd besproken." De intimiderende speeches van Van Gaal zouden ertoe hebben geleid dat spelers geen risico's meer wilden nemen op het veld. "Want ze waren bang dat de verkeerde passes de volgende dag zouden worden ontleed." Nerlinger noemt een wedstrijd tegen SC Freiburg als voorbeeld: de spelers van Bayern gaven liefst 63 passes achteruit.

Van Gaal zou altijd hoog hebben opgegeven van bestuurders Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge, al waren er wel wat discussiepunten. De Nederlander wilde bijvoorbeeld niet dat anderen zich bemoeiden met het sportieve aspect. "Hij dacht: neem me zoals ik ben, of niet. Hij was streng, maar heel duidelijk. Met zijn imposante voorkomen voerde hij al veel druk uit.” Van Gaal is sinds kort werkzaam als adviseur van de Raad van Commissarissen bij Ajax.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu van wat meer afstand natuurlijk, hetzelfde doen Louis, graag. Er zijn enkele van de selectie die het hard nodig hebben. Whah ben blij dat Louis toch op de één of andere manier zich met Ajax gaat bezighouden en ik ben nu wat optimistischer dat Ajax naar hoog in het linker rijtje gaat krabbelen, waar het thuishoort.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen