Krijgt Steijn nieuwe klus in de schoot geworpen? 'Hij is het gewend om met minder materiaal te werken'

13 november 2023, 10:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Vitesse moet na het vertrek van Phillip Cocu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en Kenneth Perez denkt dat die rol wel is weggelegd voor Maurice Steijn. Laatstgenoemde begon het seizoen nog als eindverantwoordelijke bij Ajax, maar stapte na een dramatische stap op en is sindsdien werkloos. Perez is van mening dat Vitesse en Steijn een goed huwelijk kunnen vormen.

Sven Mislintat verbaasde vriend en vijand door Steijn aan te stellen als opvolger van John Heitinga en dus de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De Hagenaar loodste Sparta Rotterdam in het afgelopen seizoen weliswaar naar een knappe zesde plaats én de finale van de play-offs voor Europees voetbal, maar hij leek gezien zijn CV en manier van voetballen niet de trainer te zijn die Ajax nodig had. Steijn begon de competitie weliswaar met een 4-1 overwinning op Heracles Almelo, maar daarna ging het al snel van kwaad tot erger. Daags na de 4-3 nederlaag bij FC Utrecht, waardoor Ajax zakte naar de zeventiende plaats, vertrok hij uit Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

Na het afscheid van Steijn bij Ajax is Cocu de volgende trainer die is opgestapt in de Eredivisie. Vitesse verloor zaterdagavond met 1-3 van sc Heerenveen en is de huidige hekkensluiter. Tijdens en na het duel met sc Heerenveen werd door een deel van de Vitesse-aanhang al geschreeuwd om het vertrek van Cocu, die niet lang na het laatste fluitsignaal besloot op te stappen. Perez kan zich er wel wat bij voorstellen. “Cocu heeft toch helemaal geen zin in dit”, zei de Deen zondagavond in Dit was het Weekend op ESPN. “Dat geloof ik niet. Het is ook niet erg als je voor jezelf kiest en om te denken: laat iemand anders het maar proberen. Hij is misschien ook wel een trainer die goed materiaal moet hebben.”

Mislintat haalde Steijn naar Amsterdam omdat hij hem een ‘overperformer’ vond. Daarmee wilde Mislintat zeggen dat de Hagenaar met niet het beste materiaal uitstekend presteerde, bijvoorbeeld de zesde plaats met Sparta. Perez denkt om die reden dat Steijn bij Vitesse wel tot zijn recht kan komen. “Misschien kan Steijn dit doen. Hij is het gewend om met minder materiaal te werken. Daarmee heeft hij het goed gedaan. Met goed materiaal - op papier in ieder geval - niet helemaal”, aldus Perez.

Is Steijn een logische kandidaat voor het hoofdtrainerschap bij Vitesse?

Laden...
1431 stemmen

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ik kan die kop niet meer zien. Ik gun hem Alles behalve zuurstof.

Super Football Fan
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Het is maar een spelletje hé....

Derk62
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Hij was het wel gewend met minder materiaal te werken, dat klopt wel

wilhelm
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Wanneer raken van die kop van Kraay af wat een walgelijke man hij denkt echt dat hij leuk is maar een ontzettende wel ingenomen figuur.

Waarom19
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ook Kraaij gun ik alles behalve zuurstof

KROTJE
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

De een zijn dood de ander zijn brood ? Trainerscarrousel van incapabele coaches.

K. Daffie
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Misschien kan Cocu nu naar Ajax als opvolger van Schip.

KROTJE
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

"'Hij is het gewend om met minder materiaal te werken'' Hij zal ook moeten wennen om snel ontslagen te worden.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Die perez moet eens ophouden, of gewoon weg wezen. Stein naar vitesse , dat maakt hem geen betere trainer hij heeft zij leven laten zien.

PassievoorAjax
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

We hebben bij Ajax gezien dat hij gewend is met minder materiaal te werken.

Nasalis
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

"Mislintat haalde Steijn naar Amsterdam omdat hij hem een ‘overperformer’ vond. Daarmee wilde Mislintat zeggen dat de Hagenaar met niet het beste materiaal uitstekend presteerde." Vandaar dus dat Miskleuntat na het aanstellen van Steijn zoveel 'niet het beste materiaal' naar Ajax haalde.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen