Onrust bij Oranje-tegenstander Gibraltar: 'Spelers zijn klaar met dreigende en pestende bondscoach'

20 november 2023, 12:59
Foto: © ProShots

Het Nederlands elftal bereidt zich dankzij de 1-0 overwinning op Ierland en daarmee het veiligstellen van deelname aan het EK in Duitsland in alle rust voor op de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Dat geldt zeker niet voor de tegenstander van dinsdagavond. Gibraltar ging afgelopen zaterdag met 14-0 onderuit tegen Frankrijk, maar dat is nog niet eens het grootste probleem. Een speler van de nationale ploeg heeft bij Gibraltar Sports News aan de bel getrokken en melding gemaakt van een ‘negatieve’ sfeer binnen de selectie.

Zoals verwacht beleeft Gibraltar een kansloze kwalificatiereeks. De voetbaldwerg werd tijdens de loting voor de kwalificatiereeks gekoppeld aan Frankrijk, Nederland, Griekenland en Ierland en het was duidelijk wie de gedoodverfde hekkensluiter in groep B was. Na zeven wedstrijden staat Gibraltar op nul punten. Het wist nog niet te scoren en kreeg bovendien 35 doelpunten om de oren, waarvan veertien dus in de uitwedstrijd tegen Frankrijk.

Artikel gaat verder onder video

Maar de slechte resultaten en de oorwassing in Frankrijk vormen nog niet eens het grootste probleem. Dat zou bondscoach Julio César Ribas zijn. De Uruguayaan staat al sinds medio 2018 voor de groep bij de huidige nummer 198 op de FIFA-ranglijst. Een groot deel van de spelersgroep zou het echter gehad hebben met Ribas. “Er heerst al enkele maanden een negatieve sfeer in het team. De meeste spelers willen Ribas niet meer. We voelen ons beperkt in ons voetbal. Velen van ons spelen uit positie”, citeert Gibraltar Sports News een speler van de nationale ploeg.

“Degenen aan de top zijn niet geïnteresseerd in het team. Ze komen voor de gratis vakantie”, vervolgt het medium. “Het zijn geen voetbalmensen. De bond heeft nieuw bloed nodig, zowel in de top als bij de spelers.” De voetballer vertelt bovendien over het selectiebeleid van Ribas. “Sommige spelers worden voortdurend bedreigd door Ribas. Als we niet vroegtijdig worden ‘vrijgelaten’ door onze clubs, zal hij ons niet selecteren. Hij belt spelers en adviseert hen om te tekenen voor bepaalde clubs. Hij vertelt sommige spelers dat hij ze niet zal selecteren omdat ze te dik zijn, maar anderen niet”, klinken de zorgwekkende geluiden.

Daar blijft het niet bij. Volgens de bron van Gibraltar Sports News is Ribas onlangs nog betrokken geweest bij een ‘ernstig geval’ van pesten van een van de Gibraltar-spelers. Ivan Robba van de voetbalbond zou hiervan op de hoogte zijn, ‘maar hij probeert de zaak stil te houden’.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen