Pier Eringa komt met opvallende onthulling: 'Intern ziet iedereen bij Ajax hem als het zwarte schaap'

18 november 2023, 09:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Volgens Pier Eringa is Maurits Hendriks ‘de dader’ van het falende beleid bij Ajax. De voormalig Raad van Commissarissen-voorzitter vertelt in het boek Ajax in crisis van Menno de Galan dat mensen binnen Ajax Hendriks zien als reden van de huidige malaise. De Galan ging vrijdagavond, tijdens Vandaag Inside, dieper in op de rol van Hendriks bij de Amsterdamse club.

“Veel Ajacieden zien Hendriks als de kwade genius”, begint Johan Derksen in Vandaag Inside, waarna De Galan snel met een reactie komt. “Eringa heeft daar iets interessant over gezegd in mijn boek. Hendriks wordt intern ook gezien als het zwarte schaap”, onthult de journalist. Hendriks fungeert bij Ajax als Chief Sports Officer.

Artikel gaat verder onder video

De Galan weet zelf niet zo goed wat hij moet denken van de rol van Hendriks. “Daar kun je verschillend over denken. Aan de ene kant kan je zeggen: hij heeft als niet-Ajacied en als niet-voetballer de regie in handen genomen en heeft hij een grote rol gehad in het aantrekken van Sven Mislintat”, zegt hij.

“Aan de andere kant kan je ook zeggen: hij had wel daadkracht. Dat heeft dan verkeerd uitgepakt misschien, maar hij heeft in ieder geval wel iets gedaan”, vindt De Galan. “Als je zijn functie opheft, blijft Ajax gewoon bestaan hoor", reageert Derksen vervolgens. "Ja, natuurlijk blijft Ajax dan bestaan. Ze hebben het ook lange tijd zonder algemeen directeur gedaan”, zegt De Galan daarop.

Mike Verweij

Ook Mike Verweij stelde onlangs bij Kick-off dat mensen binnen Ajax Hendriks liever kwijt dan rijk zijn. De Ajax-clubwatcher van De Telegraaf vertelde bij Kick-off dat ‘mensen op De Toekomst zijn bloed wel kunnen drinken.’

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dan heeft het ajax bestuur gefaald Om Maurits Hendriks zoveel macht te geven Niet alleen Maurits Hendriks maar het bestuur stuk voor stuk

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dat dus. Hendriks is binnengehaald op basis van.......ja op welke basis eigenlijk? Dat ie een netwerk heeft in de hockeysport en goed is in het aannemen van foute figuren zeker? Het bestuur geeft zo'n NoNo dus de sleutel van het huis.....onvoorstelbaar!

Allback
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Bericht 136 dat Maurits Hendriks niet geliefd is binnen Ajax en dat hij (mede) verantwoordelijk is voor alle ellende. En wat is nu zo gek? Hij is nog steeds niet ontslagen bij Ajax.

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hij wacht gewoon op een geld zak die hij dan mee krijgt geld voor meerdere mensen van bestuur van ajax ook Annette Mosman Susan Lenderink hebben niets te zoeken binnen ajax

Swiebertje
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Piertje wast zijn vuile handjes ook weer even schoon over de rug van maurits hendriks

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen