Thomas Tuchel trekt aandacht met Louis van Gaal-truc bij FC Köln - Bayern München

25 november 2023, 10:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Thomas Tuchel is vrijdagavond in de voetsporen van Louis van Gaal getreden. De oefenmeester van Bayern München zag zijn ploeg met minimale cijfers (0-1) winnen op bezoek bij 1. FC Köln. Harry Kane schoot Der Rekordmeister naar de overwinning, maar dat was niet het bijzonderste aan deze wedstrijd.

Kane schot in de twintigste minuut zijn ploeg op voorsprong tegen Köln. Na een goede actie van Eric Maxim Choupo-Moting belandde een rebound voor de voeten van de Engelsman, die voor een leeg doel zijn achttiende treffer van het seizoen voor zijn rekening nam. Bayern, waar Noussair Mazraoui op linksback stond, nam daardoor de koppositie in de Bundesliga over.

Artikel gaat verder onder video

Het bijzondere aan de wedstrijd tegen Köln, was dat trainer Tuchel geen enkele keer wisselde. Grote namen als Serge Gnabry, Alphonso Davies en Thomas Müller bleven negentig minuten op de reservebank. Dit komt zelden voor bij de Duitse grootmacht. De laatste keer dat de recordkampioen van de Bundesliga dit flikte was onder Louis van Gaal.

Op 12 november 2010 speelde Bayern tegen FC St. Pauli en wisselde geen één keer. Door goals van Hamit Altintop, Philipp Lahm (penalty) en Franck Ribéry won Bayern met 3-0, onder leiding van Van Gaal. Mark van Bommel was in die wedstrijd aanvoerder van de regerend kampioen. Edson Braafheid mocht vanaf de bank negentig minuten toekijken naar zijn ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen