Van Basten: ‘Dat vind ik frappant. Zou die jongen zoveel invloed hebben bij Ajax?

27 november 2023, 22:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Marco van Basten vraagt zich af of Ar’jany Martha nu al een onmisbare speler is geworden voor Ajax. De jongeling werd door John van ’t Schip in de wedstrijd tegen FC Volendam (2-0 winst) voor de leeuwen gegooid als linksback, en vulde die positie uitstekend in.

Zo won Ajax, met Martha in de basis, van Volendam, sc Heerenveen (4-1) en afgelopen weekend van Vitesse (5-0). In de Europa League-wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (0-2) en Eredivisiewedstrijd tegen Almere City FC (2-2) speelde Martha niet namens Ajax. “Drie keer heeft hij gespeeld, en die keer wonnen ze. Dat vind ik wel frappant”, begint Van Basten bij Rondo.

Artikel gaat verder onder video

“Drie keer speelde hij niet, en drie keer verloren ze. Zou die jongen zoveel invloed hebben?”, gaat de oud-voetballer verder. Van Basten geeft vervolgens antwoord op zijn eigen vraag. “Ik denk het wel. Ook op het spel.” Giovanni van Bronckhorst, ook aanwezig bij Rondo, heeft ook een positieve indruk van Martha. “Het is wel een moderne back”, zegt de momenteel clubloze trainer.

“Het is wel een jongen die naar voren wil. Zeker in combinatie met Steven Bergwijn aan de linkerkant”, gaat Van Bronckhorst verder. Ajax maakte zaterdagavond gehakt van hekkensluiter Vitesse. Door goals van Jorrel Hato, Kristian Hlynsson, Dominik Oroz (eigen goal), Chuba Akpom en Kenneth Taylor wonnen de Amsterdammers met 5-0.

Is Ar'jany Martha onmisbaar voor Ajax?

Laden...
489 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingCrimson
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Martha moet gewoon in de basis zo lang hij goed speelt. En dat doet ie.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Maar waarom weer zo'n vreemde voornaam??🤔

CG
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Zo is dat. Hij zal nóg verder gaan groeien waardoor hij de allerhoogste niveau gaat bereiken. Het lijkt bijna zeker erop dat hij een type speler wordt voor Real Madrid en Bayern München binnen zes jaar !!

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ja mee eens en hij oogt beter dan de concurrentie speelt met meer vertrouwen.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat is de nieuwe beste linkerkant van de wereld.....Martha - Bergwijn Help ik raak in de war 😆

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Voorlopig beste linkerkant van Amsterdam wie weet waar nog meer !!!!!!!!!

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

De beste linkerkant van de ED is: Dest/Lozano, Dest/Noa Lang.

Hanzie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Daar heb je pilletjes voor 😁

Dug out
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Martha maakt iedere keer indruk. Ik vond het al jammer dat hij niet werd ingezet tegen Almere. Misschien was hij geblesseerd. Hij combineert lekker samen met Hato en Bergwijn en die chemie zie ik niet met Sosa, Avila en Salah-Eddine. Ik ben het met Marco eens en zou Martha iedere week opstellen.

dilima1966
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Zins dat Marco van Basten Er uit is gegooid bij ajax Als trainer Is hij alleen maar negatief over ajax Pannenkoek

CG
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Valt mij ook op dat van Basten vaker negatief over Ajax is. Zal hij een samenwerking hebben met Valentijn Driesen die ook erg vaak negatief blijft over Ajax ???? Dit vindt ik ook van Ton van het Hek !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen