Van Basten noemt opmerkelijke topfavoriet voor EK-winst: ‘De media gaan driftig meeschrijven!’

20 november 2023, 20:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Marco van Basten denkt dat Engeland de favoriet is om het EK in 2024 te winnen. De ploeg van Gareth Southgate is volgens de oud-voetballer een land dat veel kans maakt op de eindzege in Duitsland. Zijn collega’s bij Rondo vinden de suggestie van Van Basten opmerkelijk.

“Wie is de topfavoriet voor het EK deze zomer?”, vraagt presentator Wytse van der Goot aan Van Basten, die stellig reageert. “Engeland.” Van der Goot reageert opvallend verrast met de suggestie van de analist. “Ja. Engeland. Dat is toch leuk dat ik dat eruit gooi?”, lacht Van Basten vervolgens. “Ik denk dat de Engelse media driftig gaan meeschrijven!”, grapt Van der Goot vervolgens.

Artikel gaat verder onder video

De oud-spits komt vervolgens met een uitleg. “Ik vind Engeland wel een land in ontwikkeling. Ze hebben natuurlijk een sterke competitie en ze hebben heel veel jonge jongens die heel goed zijn. Dat ziet er goed uit.” Engeland won afgelopen vrijdag van Malta (2-0) door doelpunten van Erico Pepe (eigen doelpunt) en Harry Kane. De tweede goal viel pas in de 75e minuut.

Ronald Waterreus en Khalid Boulahrouz denken dat Frankrijk de meeste kans maakt op de eindzege, terwijl Rafael van der Vaart een andere favoriet aanwijst. “Ik denk dat Duitsland gaat winnen. Ik geloof daar heilig in. Leroy Sane heeft nog maar vijftig procent laten zien wat hij echt kan, dat komt allemaal goed, zeker omdat zij het thuisland zijn.”

Maakt Engeland kans op de EK-winst?

Laden...
172 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen