Woedende Den Bosch-trainer stapt kleedkamer Pol van Boekel in: ‘Een groot schandaal’

2 november 2023, 10:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Tomasz Kaczmarek was witheet na de bekeruitschakeling van FC Den Bosch tegen Excelsior. De Poolse oefenmeester van de Brabanders kon niet geloven dat scheidsrechter Pol van Boekel in de verlenging naar de stip wees, waardoor Excelsior op 1-2 kon komen. Na afloop ging Kaczmarek zelfs verhaal halen in de kleedkamer van de scheidsrechters.

“Ik kwam daar om de scheidsrechter (Van Boekel, red.) te vertellen dat hij het moment moest terugkijken. Als je dan nog steeds denkt dat het een penalty is, dan weet je het misschien beter dan ik. Als je een fout hebt gemaakt, biedt dan alsjeblieft je excuses aan”, begint de Pool tegenover ESPN. “Ik vind dat mijn spelers niet verdienen te verliezen op deze manier”, gaat hij verder.

Artikel gaat verder onder video

Kaczmarek noemt de wijze waarop Den Bosch woensdagavond uit de beker werd geknikkerd een ‘schandaal’. “Het is een schande dat de wedstrijd op deze manier beslist moet worden. Ik kan dit niet accepteren.” ESPN-interviewer Wouter Bouwman vraagt zich vervolgens af of Van Boekel zijn excuses heeft gemaakt. “Natuurlijk niet… Hij zei dat hij alles thuis wel terugkijkt”, antwoordt Kaczmarek geïrriteerd.

De temperamentvolle oefenmeester moet zich vervolgens inhouden om een mogelijke schorsing te voorkomen. “Ik kap dit af. Ik heb gezegd wat ik heb gezegd.” Op beelden is te zien dat Van Boekel gelijk lijkt te hebben. Het ziet er naar uit dat FC Den Bosch-aanvaller Vieri Kotzebue de bal bínnen de zestien op de hand krijgt. Hoewel de grensrechter geen penalty zag, lijkt Van Boekel het aan het rechte eind te hebben door de bal op de strafschopstip te leggen.  

© ESPN

Heeft Van Boekel of Kaczmarek gelijk?

Laden...
1789 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel dat handsbal gedoe in het strafschopgebied moet eens voor nu en altijd duidelijk veranderd worden. De ene scheidsrechter fluit voor een strafshop en de andere ziet er niets in. Als men erop uit is kan elke speler wel trachten schiettentje te spelen door expres een bal op een hand te schieten en ja hoor de ene zwakste scheidsrechter van Boekel trapt erin en laat zijn grensrechter in de zeik staan zoals we van deze scheidsrechter mogen verwachten. De vorige keer zat hij er als VAR ook al flink naast door juist geen strafschop te geven dus als er bij meneer van Boekel een bal tegen de pink gaat is het strafschop en kijk op welke plaats het is en is het een doelrijpe kans voor een doelpunt wat er onthouden word. Nee dus. Als een speler flink onderuit gehaald wordt dan zegt deze man doorspelen terwijl het weldegelijke een strafschop is dus kun je beter voortaan iemand stevig en onsportief onderuit halen en van Boekel geeft er niets voor alleen als de bal tegen de pink komt net aan de rand van het strafschopgebied is het meteen een strafschop in zijn ogen. Het gaat veel simpel bij vele scheidsrechters ( de zwakste waar van Boekel er ook een van is) om maar meteen een pingel te geven. Heel die regel deugt voor geen cent en wie komt er nu nog uit. Als aanvaller ga je nu toch speciaal uit om een bal tegen een hand zien te krijgen en bij van Boekel heb je meteen beet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen