Opstelling PSV: Joey Veerman start tegen vorige club, collega-international ontbreekt wél

7 december 2023, 17:38   Bijgewerkt: 7 december 2023, 18:46
Foto: © ProShots

PSV treedt donderdagavond mét Joey Veerman aan tegen sc Heerenveen. Achter de naam van de Volendammer stond na de gewonnen topper bij Feyenoord (1-2) van afgelopen zondag nog een vraagteken, maar de international blijkt voldoende te zijn hersteld om tegen zijn vorige werkgever aan de aftrap te verschijnen.

Clubwatcher Rik Elfrink schrijft op X dat trainer Peter Bosz tegen de Friezen 'gewoon' over Veerman kan beschikken, maar dat de wedstrijd voor zijn Oranje-collega Jerdy Schouten te vroeg komt. "Hij is niet fit en ontbreekt bij PSV", aldus Elfrink. Daarnaast was eerder in de week al duidelijk dat de thuiswedstrijd ook te vroeg komt voor de geblesseerden Noa Lang, Hirving Lozano en Armel Bella-Kotchap. Ook Jordan Teze wordt na zijn pijnlijke botsing met Quilindschy Hartman 'conform protocol' nog aan de kant gehouden.

Artikel gaat verder onder video

Volg hier live het duel tussen PSV en sc Heerenveen

Bosz kiest donderdag andermaal voor Walter Benítez onder de lat. Voor verschuift Sergiño Dest naar de rechtsbackpositie van Teze, waardoor Patrick van Aanholt als linksback een basisplaats heeft naast het centrum dat bestaat uit Olivier Boscagli en André Ramalho. Op het middenveld wordt Veerman vergezeld door de man in vorm, Ismail Saibari, en Guus Til. Voorin ondersteunen Malik Tillman en Johan Bakayoko vanaf de vleugels de onbetwiste eerste spits Luuk de Jong.

Opstelling PSV: Benítez; Dest, Boscagli, Ramalho, Van Aanholt; Veerman, Saibari, Til; Tillman, De Jong, Bakayoko

Ook de basiself van de bezoekers is inmiddels bekend. Heerenveen-trainer Kees van Wonderen ziet geen aanleiding om zijn elftal om te gooien na de 3-0 zege op Almere City van afgelopen vrijdag en kiest dan ook voor dezelfde elf namen die toen aan de aftrap verschenen.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Braude, Van Beek, Van Ottele, Köhlert; Haye, Olsson; Nunnely, Brouwers, Sahraoui; Van Amersfoort

Zie jij PSV vanavond de vijftiende Eredivisie-zege op rij pakken?

Laden...
38 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen