Ten Hag raakt de helft van overbodig duo kwijt bij Manchester United

10 januari 2024, 14:32
Foto: © Imago

Manchester United heeft overeenstemming bereikt met Borussia Dortmund over de tijdelijke terugkeer van Jadon Sancho. De 23-jarige vleugelspeler ligt sinds begin dit seizoen compleet overhoop met trainer Erik ten Hag en zal het seizoen afmaken in dienst van zijn vorige werkgever. Een winters vertrek van Anthony Martial lijkt echter ver weg.

Ten Hag hield Sancho, die in de zomer van 2021 nog voor 85 miljoen euro werd opgepikt in Dortmund, in augustus buiten zijn selectie voor het Premier League-duel met Arsenal (3-1 verlies). Na afloop verklaarde de Nederlander tegenover de media de reden van zijn absentie: Sancho zou in de week voorafgaand aan het duel niet goed getraind hebben. Op X reageerde de aanvaller vervolgens furieus: "Geloof alsjeblieft niet alles wat je leest!", schreef hij onder meer. "Ik accepteer niet dat mensen dingen roepen die volledig onwaar zijn. Ik heb mezelf deze week heel goed opgesteld tijdens de trainingen", betichtte hij Ten Hag zelfs van liegen. Daarop werd de 23-voudig Engels international subiet uit de selectie verwijderd, omdat hij bovendien weigerde zijn excuses aan te bieden speelde hij sindsdien geen minuut meer voor The Red Devils.

Artikel gaat verder onder video

Sancho is inmiddels dichtbij een tijdelijke terugkeer op het oude nest. United en Borussia zijn inmiddels akkoord over een verhuur voor de rest van het seizoen, bericht onder meer transferexpert Fabrizio Romano. De Engelsman zou woensdag nog afreizen naar de Duitse stad om daar de medische keuring te doorlopen. In de huurovereenkomst is volgens de Italiaanse journalist overigens geen optie tot koop opgenomen.

In tegenstelling tot Sancho lijkt Martial het seizoen wél af te gaan maken in Manchester. De Fransman, ooit nog door Louis van Gaal naar United gehaald, beschikt over een aflopend contract. De optie voor een extra seizoen wordt door de club niet gelicht, waardoor een winters vertrek tot de mogelijkheden zou behoren. Ondanks interesse van naar verluidt Fenerbahçe, Olympique Marseille en clubs uit Saudi-Arabië heeft de Fransman echter besloten zijn verbintenis uit te zitten, meldt The Athletic. Komende zomer zou de 28-jarige speler dan gebruik kunnen maken van zijn transfervrije status, waardoor United geen cent van de 60 miljoen euro die hij in de zomer van 2015 kostte gaat terugzien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen