Marc Overmars legt zich neer bij schorsing en mag voorlopig niet aan het werk

26 februari 2024, 14:38
Foto: © Imago

Marc Overmars zal zijn taken als technisch directeur van Antwerp FC voorlopig niet kunnen uitvoeren. De voormalig voetballer van onder meer Ajax, Arsenal en FC Barcelona werd door het Instituut Sportrechtspraak (ISR) voor één jaar geschorst. Die schorsing werd in eerste instantie overgenomen door de KNVB en vervolgens ook door de FIFA. Overmars en zijn entourage hadden nog de mogelijkheid om naar het Hof van Arbitrage voor Sport (TAS) te stappen, maar zien daar vanaf.

Dat meldt Het Nieuwsblad maandagmiddag. Overmars stapte in februari 2022 op als technisch directeur bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijke collega’s. Niet lang na zijn vertrek uit de Johan Cruijff ArenA werd hij door Antwerp FC aangesteld als nieuwe directeur voetbalzaken. Overmars haalde Mark van Bommel als trainer naar België en de Nederlanders vierden in het afgelopen seizoen grote successen. Antwerp FC kroonde zich voor het eerst sinds hele lange tijd tot landskampioen, won de beker én kwalificeerde zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Artikel gaat verder onder video

Het huidige seizoen verloopt een stuk moeizamer en daar kwam de onrust rond Overmars de laatste maanden nog bij. Het ISR kondigde een paar maanden geleden een schorsing van één jaar aan, die werd overgenomen door de KNVB. De schorsing leek zich in eerste instantie voor Overmars te beperken tot werkzaamheden binnen Nederland, maar werd ook overgenomen door de FIFA. Overmars en zijn entourage gingen in beroep tegen dat besluit, maar dat leverde niks op. De voormalig Oranje-international had nog de mogelijkheid om naar het TAS te stappen. Daar ziet hij dus vanaf.

“Marc heeft in samenspraak met zijn familie het besluit genomen om geen procedure meer op te starten. Dat betekent dat hij tot medio november niet actief zal zijn voor Antwerp”, wordt zijn woordvoerder Frank Neervoort geciteerd door Het Nieuwsblad. “We gaan daar ook geen verdere toelichting voor geven. We laten het daar gewoon bij. Momenteel staat Marc ook op het punt om met vakantie te gaan.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Verstandig, met een hart wat nog maar werkt voor klein percentage je wijden aan andere zaken!

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

In het normale personenverkeer moet je ook selectief met het tonen van je dick zijn, zo zie je maar weer. De tijd van de seventies van "make love not...." ligt al jaren ver achter ons.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen