Opvallende uithaal van kritische Vertessen richting PSV-selectie: 'Dát is het grootste verschil!'

28 februari 2024, 11:23
Foto: © Imago

Yorbe Vertessen heeft zich negatief uitgelaten over de sfeer binnen de selectie van PSV. De Belgische aanvaller vertrok in de winterstop naar Union Berlin, waar hij een aantal verschillen ziet ten opzichte van zijn periode in Eindhoven. In gesprek met Der Kicker gaat Vertessen in op zijn ervaringen bij zijn nieuwe werkgever.

Het is voor het eerst dat Vertessen zich openlijk kritisch heeft uit heeft gelaten over de sfeer binnen PSV. Hij ziet op dat vlak een groot verschil met het Duitse Union Berlin: "Bij Union zijn de spelers meer een eenheid samen", merkte de aanvaller de afgelopen weken op bij de volksclub uit Berlijn. "In Eindhoven was er sprake van groepjes. Dat is het grootste verschil, dat ik op basis van de afgelopen weken kan aangeven. Maar veel dingen zijn juist gelijk", benadrukt de aanvaller.

Artikel gaat verder onder video

Ook in Duitsland vallen er dingen tegen, want Vertessen maakt op dit moment niet veel minuten. Het spelen van hele wedstrijden was juist de reden dat de razendsnelle aanvaller PSV achter zich liet voor een stap naar de Bundesliga: "Ik pas me steeds beter aan en is de tijd om meer speelminuten te krijgen en ook in de basis te beginnen. We gaan zien wat de trainer gaat beslissen. Ik wil eenvoudigweg het team helpen. Momenteel ben ik wel een beetje teleurgesteld, dat ik niet zo veel speel", geeft de Belg tot slot toe.

Het gemis van Vertessen bij PSV is wel zichtbaar, want door de blessure van Noa Lang mist trainer Peter Bosz een aanvaller die hij als invaller binnen de lijnen kan brengen en die ook direct de ploeg kan versterken. De afgelopen periode moest de trainer van de Eindhovenaren daarom Ricardo Pepi, normaal gesproken centrumspits, vanaf de flank laten beginnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Vind je het gek met de Ajacieden Noa Lang en Dest in de selectie ;)

Zadkine
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Really? Bedoel je niet het Ajax met de drie sterkhouders van psv en 2 van Feyenoord? Waar de eigen jeugd erg tegenvalt?

FCJel
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Als je een kampioensfeestje laat lopen om 6 maanden eerder een transfer te maken, dan ben je vrij ongelukkig. Ik vind het sowieso een matige voetballer eerlijk gezegd.

Performance
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

laat dit een waarschuwing zijn voor Babadi, er is namelijk nog een topploeg waar dit nu juist een issue is, ongeacht je voetballende kwaliteiten zal je in het menselijke plaatje moeten passen en dat is Feyenoord Rotterdam, niks geen (vaste) groepjes tijdens het verblijf in Rotterdam, wij zijn 1 hele grote familie die letterlijk en figuurlijk voor elkaar door het vuur gaan, hier mag je fouten maken in een wedstrijd zonder veroordeeld te worden, je zult alleen maar opbouwende kritiek krijgen en dat is nu juist hetgene waar het om draait, geen maten naaierij

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Beetje onzin Performence, zou zeggen kijk eens op FR12 tijdens wedstrijddagen en lees de soms verschrikkelijke commentaren van zogenaamde supporters op eigen spelers. Lusten de honden geen brood van.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen