Real Madrid maakt statement: titelrivaal met gigantisch pak slaag naar huis gestuurd

10 februari 2024, 20:38
Foto: © Imago

Real Madrid heeft zaterdagavond een gigantische stap gezet richting de Spaanse landstitel. De koploper van LaLiga won op eigen veld met liefst 4-0 van naaste belager Girona. Daardoor is het verschil op de ranglijst opgelopen tot vijf punten in het voordeel van de Koninklijke.

Girona moest het in het Santiago Bernabéu stellen zonder Daley Blind. De Nederlandse verdediger was geschorst omdat hij vorige week tegen Real Sociedad zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte. Zonder Blind werd Girona in rap tempo naar de slachtbank geleid door Real Madrid.

Artikel gaat verder onder video

Het bal werd in de zesde minuut van de wedstrijd geopend door Vinícius Júnior. De Braziliaanse superster trok vanaf de linkerkant van het veld naar binnen en vond uiteindelijk de verre hoek met een verwoestende uithaal vanbuiten het strafschopgebied: 1-0. Vinícius Júnior was op slag rust met een schitterende pass met de buitenkant van de voet aangever bij de 2-0 van Jude Bellingham. 

Bellingham gooide het duel kort na de onderbreking in het slot met zijn tweede treffer van de avond. De Engelse middenvelder benutte een rebound nadat een inzet van Vinícius Júnior in eerste instantie nog onschadelijk was gemaakt door doelman Paulo Gazzaniga. 

Het slotakkoord werd vervolgens na precies een uur verzorgd door Rodrygo, na opnieuw voorbereidend werk van Vinícius Júnior. Joselu miste in de slotfase nog een strafschop namens Real Madrid. Smet op de zege voor de koploper was het geblesseerd uitvallen van Bellingham.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen