Dick Advocaat grijpt naast internationals Curaçao: 'Hij is pas 21 en hoopt nog op Oranje'

4 maart 2024, 21:29   Bijgewerkt: 4 maart 2024, 22:07
Foto: © Veronica Offside

Dick Advocaat probeert de nodige spelers te overtuigen van een interlandcarrière bij Curaçao, maar heeft nog niet veel succes. Meerdere potentiële internationals lijken nog te hopen op een toekomst in het Nederlands elftal.

Advocaat is maandagavond aanwezig bij het programma Veronica Offside, dat de namen van meerdere internationals opsomt die benaderd zouden zijn door de nieuwe bondscoach: Riechedly Bazoer (AZ), Joshua Brenet (FC Twente), Tahith Chong (Luton Town), Sontje Hansen (NEC), Justin Kluivert (Bournemouth), Armando Obispo (PSV), Shurandy Sambo (PSV) en Tommy St. Jago (Willem II).

Artikel gaat verder onder video

Advocaat heeft meerdere spelers uitgenodigd voor een trainingskamp, waarin wordt geoefend tegen onder meer Hull City. De bondscoach wil eigenlijk niet op individuele namen ingaan, maar doet dat toch. Hij zegt dat Chong een ‘twijfelgeval’ is en dat Kluivert ‘heel duidelijk’ was: die mikt nog op Oranje. St. Jago ‘moet wedstrijden spelen met Willem II in de Keuken Kampioen Divisie’, Bazoer 'reageert niet' en Hansen is ‘pas 21’.

“Maar als je 24 à 25 bent, begrijp ik niet dat je nog denkt in het Nederlands elftal te kunnen komen. Dat ga ik niet tegen ze zeggen”, aldus Advocaat, die dat via het programma eigenlijk dus alsnog doet. Wesley Sneijder verwacht geen spelers uit het genoemde rijtje nog bij Oranje. “Justin Kluivert misschien als rechtsbuiten, maar verder…”, antwoordt Wim Kieft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen