Deze zeven transfers moeten FC Barcelona komende zomer 200 miljoen euro op gaan leveren

26 maart 2024, 08:13
Foto: © Imago

Het financieel geplaagde FC Barcelona hoopt komende zomer door zeven transfers een bedrag van zo'n 200 miljoen euro op te halen op de transfermarkt. De regerend kampioen van Spanje zou daarmee in ieder geval één inkomende transfer tegenover willen stellen: de Belgische middenvelder Amadou Onana van Everton is volgens Spaanse media het toptarget voor de aankomende transferwindow.

Football España schrijft dat Barcelona momenteel het door LaLiga opgelegde salarislimiet met 'net iets minder dan 200 miljoen euro' overschrijdt. Datzelfde bedrag zou sportief directeur Deco komende zomer hopen op te halen door zeven mogelijke transfers. Drie van de betreffende spelers maken deel uit van de huidige selectie van trainer Xavi Hernández, drie anderen spelen momenteel op huurbasis elders en in het zevende geval betreft het een transfer van een oud-speler waarbij de Catalanen een stevig doorverkooppercentage zouden incasseren.

Artikel gaat verder onder video

Uit de huidige spelersgroep zouden verdedigers Jules Koundé en Andreas Christensen verkocht mogen worden, mits het 'juiste bedrag' op tafel komt. De meeste inkomsten moeten echter komen uit de verkoop van de Braziliaan Raphina, zo valt te lezen: "Het gevoel leeft dat er komende zomer een aanbod van rond de 100 miljoen euro uit Saudi Arabië gaat worden uitgebracht." Of de oud-speler van Leeds United zelf op een dergelijke transfer zit te wachten is echter nog maar de vraag: "Vooralsnog heeft hij niet laten blijken te willen vertrekken, en al helemaal niet om Europa te willen verlaten."

Daarnaast zouden drie spelers die momenteel op huurbasis elders actief zijn deze zomer permanent mogen vertrekken. De Fransman Clément Lenglet en de Spanjaard Eric García draaien in het shirt van respectievelijk Aston Villa en Girona een prima seizoen en krijgen volop speeltijd, waardoor Barcelona voor het tweetal een aardig bedrag hoopt te ontvangen. Ook voormalig wonderkind Ansu Fati, nog altijd maar 21, mag na een wisselvallig seizoen bij Brighton & Hove Albion uitzien naar een nieuwe werkgever, zo valt te lezen. In zijn plaats zou de bij Bayern München niet uit de verf komende Bryan Zaragoza hoog op het lijstje van Deco staan, zo weet de krant Sport.

Doorverkoop
Tot slot hoopt Barcelona in de zomer ook te profiteren van een grote transfer van Jean-Clair Todibo. De inmiddels 24-jarige centrale verdediger werd in 2019 overgenomen van Toulouse maar veroverde in Camp Nou nooit een basisplaats. Na verscheidene huurperiodes verkocht Barça hem in de zomer van 2021 aan OGC Nice, waar Todibo zich inmiddels heeft opgewerkt tot Frans international. Vanuit de Premier League zouden onder meer Manchester United en Chelsea hem in het vizier hebben, Nice zou een bedrag van 60 tot 70 miljoen euro voor Todibo verlangen. Een kwart van de transfersom zal als doorverkooppercentage op de rekening van Barcelona worden bijgeschreven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Alle spelers moeten geld i leveren om weer dure spelers te kunnen kopen

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wishfull thinking kan nooit kwaad!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen