PSV trekt met hangen en wurgen overwinning over de streep in Deventer

8 maart 2024, 21:55   Bijgewerkt: 9 maart 2024, 10:29
Foto: © Imago

PSV heeft vrijdagavond de lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles winnend afgesloten. In een moeizaam duel, waar Go Ahead goed partij bood, won het met minimaal verschil: 0-1. Voor de koploper was Sergiño Dest de matchwinner. De back scoorde na een mooie dribbel in de elfde minuut de enige treffer.

Bij PSV startte Armando Obispo voor het eerst sinds december in de basis. Joey Veerman en Ismael Saibara konden wegens blessures nog steeds niet spelen. Johan Bakayoko begon op de bank, Peter Bosz liet Malik Tillman vanaf de flank spelen. Bij Go Ahead Eagles maakte Mats Deijl zijn rentree in de basis na een blessure.

Artikel gaat verder onder video

De kans dat Go Ahead voor een stunt ging zorgen was niet groot. Van de laatste 26 ontmoetingen tussen beide teams verloor het er 25. Voor PSV was het, met het oog op de wedstrijd tegen Borussia Dortmund van komende week in het achterhoofd, zaak om snel het verschil te maken. Dat lukte dan ook al in de elfde minuut. Nadat Jeffrey de Lange al inzetten van Luuk de Jong en Tillman had gekeerd was hij kansloos tegen Sergiño Dest. De rechtsbenige linksback dribbelde naar binnen en rondde feilloos af door de bal strak in de rechterhoek te schieten: 0-1. Daarna ging PSV op zoek naar de snelle beslissing in de wedstrijd, maar ondanks een aantal redelijke kansen kwam die er niet. Omdat Go Ahead ook niet scoorde en daar ook geen aanspraak op maakte was de ruststand 0-1.

In de tweede helft was de wedstrijd grotendeels in balans. Beide teams probeerden het wel, maar wisten weinig tot geen kansen te creëren. Het tempo was hoog en de spanning voelbaar, maar beide teams misten de finesse om een doelpunt te maken. Daardoor bleef het tot het einde spannend. Scoren deed Go Ahead echter niet meer, ondanks een tweede gele kaart voor Obispo, en daarmee zet PSV de volgende stap in de richting van de titel. De voorsprong op Feyenoord is nu dertien punten met nog negen wedstrijden te spelen voor de Eindhovenaren. Go Ahead blijft door de nederlaag steken op de zesde plek, met het risico dat het zondag gepasseerd wordt door NEC als de Nijmegenaren niet verliezen tegen SC Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

larsson
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Slechte wedstrijd en onnodig nog bijna spannend gemaakt. Wel terecht gewonnen psv.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ben met je eens, hoe slecht de wedstrijd ook is, overwinning is een overwinning en terecht aanstaande kampioen waardig. Gefeliciteerd. Woensdag wordt het zwaar.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Benitez is echt een goede keeper! PSV heeft na Gomes niet zo'n goede keeper meer gehad!

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hee je kunt niet elke week een puike partij op de mat leggen. Daarnaast zal de motivatie en de scherpe wel der af gaan na mate het kampioenschap dichterbij komt

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Mooi deze overwinning, zeker als Ajax van Fortuna S wint wordt het verschil met Go Ahead 5 punten, lekker hoor. Dank je Dest.

Mike
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Alhoewel ik persoonlijk winst voor GA of gelijkspel wel had gewild, is dit de kenmerk van een echte kampioen. De "kleine" wedstrijden toch winnen. (GA is niet klein qua ranking en het is niet denigrerend bedoeld). En dat is PSV toch echt dit seizoen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Man man man, ik heb dit nog nooit meegemaakt, wat ben je een realist Mike. Je hebt volkomen gelijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen