Wijnaldum gaat spelen, andere nieuwkomer blijft op de bank: 'Het zou gek zijn als hij speelt'

18 maart 2024, 16:42   Bijgewerkt: 18 maart 2024, 17:24
Foto: © Imago

Georginio Wijnaldum zal minuten gaan maken in de komende interlandperiode met het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman wil de middenvelder van Al-Ettifaq goed kunnen beoordelen in de aanloop naar het EK.

Koeman krijgt op de persconferentie van maandagmiddag de vraag waarom hij Wijnaldum weer bij de selectie heeft gehaald. “Ik heb een verleden met Gini. Hij heeft meer dan negentig interlands gespeeld. Ik heb gesproken met hem. Nu heb ik hem hier, met twee wedstrijden”, zegt de bondscoach. “Of het een examen is voor hem? Voor iedereen is dit grotendeels een examen. Er zijn niet zoveel momenten.”

Artikel gaat verder onder video

Koeman zocht Wijnaldum onlangs op in Saudi-Arabië. “Maar ik kan hem nu beter beoordelen dan als ik daarheen ga. Hij zal een gedeelte van een of twee wedstrijden spelen, of een hele wedstrijd, daar zijn we nog niet over uit.” Datzelfde geldt ‘in principe niet’ voor selectiedebutant Quinten Timber en de teruggekeerde Marco Bizot. “Het zou gek zijn als Bizot zou gaan keepen, hij is er als laatste bijgekomen. Ik houd vast aan mijn twee keepers die er steeds bij zijn geweest.”

“Natuurlijk heb je de mogelijkheid om jongens te zien, ook jongens die terug zijn”, weet Koeman. “Memphis en De Ligt bijvoorbeeld. Maar het worden geen twee verschillende elftallen... we zoeken een mix dat we ons verder willen ontwikkelen, met een aantal vrijheden om spelers te zien.” Oranje speelt vrijdag tegen Schotland en volgende week dinsdag tegen Duitsland.

Denk je dat Georginio Wijnaldum naar het EK gaat?

Laden...
1171 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen