Ajax diep in de problemen: Steven Bergwijn met rood van het veld gestuurd

24 april 2024, 21:44   Bijgewerkt: 24 april 2024, 21:59
Foto: © ESPN

Steven Bergwijn is woensdagavond met rood van het veld gestuurd in de eerste helft tussen Ajax en Excelsior. De aanvaller en aanvoerder van Ajax haalde de doorgebroken Mimeirhel Benita neer.

Bergwijn vergreep zich in minuut 32 aan Benita, waarna scheidsrechter Sander van der Eijk een strafschop toekende aan Excelsior. Daar bleef het echter niet bij, want na raadpleging van de VAR volgde ook nog een directe rode kaart voor Bergwijn, omdat Benita doorgebroken was. 

De strafschop werd vervolgens benut door Julian Baas, hetgeen de 1-1 betekende, nadat Devyne Rensch vlak ervoor de score had geopend namens Ajax.

Artikel gaat verder onder video

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ajax toont interesse in oude bekende: hoofdscout Kelvin de Lang bekijkt transfervrije aanvaller’

Ajax heeft interesse in de terugkeer van een Europa League-finalist van 2017 naar Amsterdam.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Het zijn de regels en gewoon achterlijk dom van Bergwijn. Echt doorgebroken.. die hoek en een andere speler precies op 1 lijn. Naja het besluit is genomen, kijk dit jaar al nergens meer van op.

jerommeke1973
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Idd, oliedom van Bergwijn.

Allback
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Meer dan 30 miljoen euro heeft hij gekost. Het is echt wonderbaarlijk om te zien. Heeft ook gewoon met intelligente te maken. Je staat 1-0 voor laat hem dan gewoon lopen. Wat doet Bergwijn daar overigens als laatste man?

0laf
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Hij liep te bewijzen dat het beter is dat hij niet meeverdedigt en zo lekker voor kan blijven hangen.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Vind het alleen raar dat dit zoveel minuten duurde voor de VAR/scheids besloot dat het rood is. Serieus, duurde 7 minuten, kon in 10 seconden besloten worden.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Misschien dat hij vooral keek naar wel/geen penalty? Of hij het zwaar genoeg vond. Lijkt mij inderdaad dat je als scheidsrechter wel sneller een keuze zou moeten kunnen maken of het doorgebroken (en in dit geval dus rood) is of niet.

haike
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

die zullen wel hebben zitten kijken en denken van kunnen we iets vinden om toch geen rood te hoeven trekken??? nee dus terwijl die 2e ook rood was van gaaie!!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Die engnek is in de kuip al ontsnapt, meer dan terecht deze rode kaart. Wat een kwal is hij geworden. Vind het alleen jammer voor vh schip die gun je dit niet.

Vito
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Hij had tegen Feyenoord al rood moeten krijgen.

dilima1966
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ajax gaat niet uit de problemen komen met wat er nu zit aan leiding met van 't schip en rvc en het bestuur niet als die mensen er blijven zitten zullen de problemen blijven voortdurende gaat het niets op lossen gewoon de gehele rvc bestuur directie vervangen en een goed trainer er nu voor zetten na 4 x een trainer die het het team niet beter laat voetballen schiet ajax er niets mee op jeugdtrainers die op een vervelende manier weg gaan voorbeeld Tahamata en meerderen trainers rvc beloont wordt voor wanprestatie en beleid onbegrijpelijk

balletje rond
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

kunnen ze niet beter alle oude vedette terughalen,zijn ze goed in

KROTJE
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Verschrikkelijk slecht dit Ajax. Het was dramatisch wat ik en met mij alle Ajaxsupporters gisteravond zagen. Ik herhaal: 't Schip, -los van- zijn privésituatie en respect voor het verlossen van Ajax uit het rechterrijtje, moet toch veel aan zelfreflectie doen. John en zijn Valkanis, is/zijn totaal ongeschikt als trainer op welk niveau dan ook. Hij mist kijk op welke speler wat kan, hij mist voetbaloverzicht, is traag in beslissingen, is niet daadkrachtig en gedraagt zich erg zwak en soft. Dan ook Bergwijn, ik begrijp echt niet waarom deze allergrootste miskoop van Ajax ooit nog steeds vertrouwen en krediet van Ajax krijgt. Sinds zijn komst had Bergwijn niet één speelhelft, halfuur laat staan kwartiertje wat voor Ajax betekend. Bergwijn moet vanaf nu ten koste van alles door Ajax van de hand worden gedaan, zo niet laat hem zo lang als mogelijk banken tot hij zelf weg wil. Als Ajaxsupporter schaam je diep en ben je zwaar teleurgesteld om zo'n waardeloze en dan nog dure speler ook in het team opgesteld te zien worden en dit is het gebrek aan inzicht van Schip als oorzaak. Ik wens Koeman en Oranje heel veel sterkte door het selecteren van Bergwijn. Dit seizoen is voor Ajax sportief gezien al voorbij en mijn gunfactor gaat ook naar NEC voor de 5e plaats om het af te leren, bij NEC doen de spelers en trainer er alles aan om van elke wedstrijd iets positief te maken dus laat Ajax maar play off-en.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dit soort gedrag heeft tegenwoordig een diepere reden. Het is de manier om: A. je ongenoegen kenbaar te maken over de malaise bij de club en B. is het de reden om aan de buitenwereld aan te geven dat je weg wil bij de club. De media doet de rest.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen