Van der Vaart ziet verschil tussen Guardiola en Ancelotti: ‘Hij maakt er geen hogere wiskunde van’

9 april 2024, 21:09
Foto: © Ziggo Sport

Rafael van der Vaart vindt het overdreven hoe erg Pep Guardiola als een genie wordt gezien. De voormalig middenvelder is van mening dat het werk dat de Spanjaard aflevert makkelijk wordt gemaakt door de goede selectie van Manchester City. Wat dat betreft ziet Van der Vaart liever een Carlo Ancelotti, die niet doet alsof alles heel ingewikkeld is.

Tijdens de voorbeschouwing van het duel tussen Real Madrid en Manchester City op Ziggo Sport geeft Van der Vaart aan dat hij zich niet kan vinden in de mening dat Guardiola een genie is. “Dat wordt overdreven, vind ik”, laat de oud-speler van Real Madrid weten. “Het is ook wel lekker met goede spelers natuurlijk.”

Artikel gaat verder onder video

“Ancelotti heeft ook goede spelers, maar hij maakt er geen hogere wiskunde van”, vergelijkt Van der Vaart de oefenmeester van de Madrilenen met Guardiola. “Ik hou van dat soort trainers. Ik heb die Netflix-serie (van Guardiola, red.) gezien en ik vind het niet zo bijzonder wat hij allemaal zegt.”

Toch begrijpt de voormalig Oranje-international dat beide werkwijzen goed kunnen werken. “Elke groep heeft wat anders nodig. De een gaat heel goed op een trainer als Guardiola en de ander gaat heel goed op een trainer als Ancelotti. Ik denk dat het iets persoonlijks is”, sluit hij af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alwéér een 'dramatische score' voor Wilfred Genee: 'Hij is zelfs ingehaald door...'

De kijkcijfers van voetbaltalkshow Veronica Offside zijn nog altijd niet om over naar huis te schrijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Onzin natuurlijk wat Van der Vaart zegt. Tuurlijk is het voor hele goede spelers prettig om te improviseren, maar patronen etc werken altijd, voor zowel de virtuozen als voor de ietwat mindere goden.

gerardgozert
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Onzin natuurlijk wat jij hier zegt, patronen gebruikt ancelotti ook natuurlijk, het punt is dat pep vaak dingen te gecompliceerd maakt en spelers op vreemde posities zet... terwijl ancelotti dat niet doet en het vrij simpel aanpakt

Lionel59
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik ben het grotendeels eens met Van Der Vaart. Men moet uitstekende topspelers hebben om constant andere tactieken te gebruiken en waarom? Ik ben fan van de stijl van Klopp, die samen met Guardiola ongetwijfeld bij de beste coaches ter wereld behoren. Maar Ancelotti mag op gelijke hoogte staan .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen