Tweetal Nederlanders dicht bij promotie naar Bundesliga na ruime zege

23 mei 2024, 22:51   Bijgewerkt: 24 mei 2024, 13:21
Foto: © Imago

Fortuna Düsseldorf heeft donderdagavond een reuzenstap in de richting van de Bundesliga gezet. De ploeg van de Nederlanders Jordy de Wijs en Vincent Vermeij wist het eerste duel in het tweeluik met VfL Bochum met maar liefst 0-3 te winnen.

Bij de bezoekers konden Vermeij en De Wijs rekenen op een basisplaats, terwijl bij tegenstander Bochum met Felix Passlack, Matús Bero en Maximilian Wittek enkele voormalig Eredivisionisten aan de aftrap verschenen. Düsseldorf kwam na een klein kwartier spelen op een 0-1 voorsprong. Voormalig FC Twente-speler Christos Tzolis schoot op doel, trof de paal, waarna de bal via Bochum-speler Philipp Hoffman in eigen doel rolde.

Artikel gaat verder onder video

Met een prima pass op Felix Klaus stond de Griekse aanvaller aan de basis van de 0-2 van de bezoekers. Na de derde goal konden de meegereisde fans van Fortuna Düsseldorf hun geluk niet op. Yannik Engelhardt strafte zwak keeperswerk af en benutte de rebound, waardoor de 2. Bundesliga-club een 0-3 voorsprong had op de ploeg uit de Bundesliga. Het verzet bij Bochum was gebroken, waarbij de thuisploeg van geluk mocht spreken dat de uitslag niet groter werd. Düsseldorf kan het aanstaande maandag in eigen huis afmaken. Als de ploeg dat doet, dan speelt het volgend seizoen voor het eerst sinds het seizoen 2019-2020 weer op het hoogste niveau in Duitsland.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Begin van het einde van de VAR: Premier League-clubs stemmen over afschaffen videoscheidsrechter’

De Engelse clubs zullen volgende maand stemmen over het afschaffen van de VAR in de Premier League.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen