Nieuw voorstel voor aanval Oranje: 'Memphis Depay zou sowieso niet mijn eerste spits zijn'

25 juni 2024, 11:55
Foto: © Imago

Yordi Yamali snapt niet waarom Memphis Depay zo nodig spits moet zijn van het Nederlands elftal. Volgens de analist komt hij op een andere positie beter tot zijn recht.

Tijdens EK-praat is de spitspositie voer voor discussie. Yamali heeft wel een duidelijke over de plek op het veld, waar Depay momenteel een basisplaats heeft. "Vooraf, tussentijds, achteraf: ik zal altijd zeggen dat ik geen betere Memphis heb gezien dan als hij linksbuiten speelt. Hij zou sowieso mijn spits niet zijn. Ik zou hem altijd op links zetten."

Artikel gaat verder onder video

Aan tafel wordt er vervolgens gememoreerd aan de rol van Depay tijdens de oefenwedstrijd tegen Canada, voorafgaand aan het EK. Daarin stond de man met de hoofdband op links, terwijl Brian Brobbey in de spits speelde. Die wisselwerking verliep erg goed. "Daar vind ik hem goed", stelt Yamali. "De manier waarop hij nu gebruikt wordt, zorgt voor een bepaalde irritatie en teleurstelling. Ik zou het nog een keer proberen met Brobbey.

Mocht Memphis door Ronald Koeman weer naar de linksbuitenpositie worden verwezen voor het treffen met Oostenrijk van dinsdagavond, kan de bondscoach uit een hele hoop spelers kiezen voor in de spits. 'Natuurlijke' nummers 9 zijn de al genoemde Brobbey en Wout Weghorst, terwijl ook Cody Gakpo, Joshua Zirkzee en Donyell Malen in de spits kunnen spelen. Het laatste drietal vult dat wel op verschillende manieren in.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RobinF
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Hou toch op over die bromvlieg. die gozer doet echt werkelijk niks goed. En dan niet eens over z'n interviews gesproken.

Dropkick
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Goed gezien, buiten PSV is hij overal mislukt ,dat moet de bondscoach toch ook meenemen in zijn beslissing neem ik aan.

Sander17
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Bij Lyon ook vind je?

Fred1959
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Welke spits in welke voetbalteam waar ook ter wereld neemt vrije schoppen vanaf de middenlijn en hoekschoppen. Depay moet rond de penalty stip in de buurt zijn als spits zijnde en geen vrije schoppen nemen. Dan ben je géén spits.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen