Vlaar: "Goed is niet genoeg, het moet altijd beter"

30 april 2012, 13:30

Met nog twee wedstrijden te spelen lonkt iets ongelooflijks voor Feyenoord. De ploeg die vorig jaar nog uitgelachen en beschimpt werd, staat nu op de drempel van de Champions League. Tegen AZ zetten de Rotterdammers zondag een reuzenstap richting het miljoenenbal. Het won met 1-0 en gezien de eerdere resultaten dit seizoen in topwedstrijden, was dat niet eens een verrassing. Feyenoord voetbalt niet alleen goed, maar straalt ook aan alle kanten vertrouwen uit. Maar tevreden zijn mag nog niet, stelt aanvoerder Ron Vlaar. “Want tevredenheid leidt tot stilstand.”

Wat er het afgelopen jaar bij Feyenoord gebeurd is, is eigenlijk niet te geloven. Spelers als Vlaar, Karim el Ahmadi, Ruben Schaken, Kelvin Leerdam, Erwin Mulder en Sekou Cissé hebben vergeleken met vorig seizoen op het veld zo'n metamorfose doorgemaakt, dat het lijkt alsof ze toen hun tweelingbroer het veld op gestuurd hebben. Waar Vlaar bijvoorbeeld vorig jaar regelmatig door de ondergrens zakte en onzeker oogde, is hij dit seizoen een betrouwbare leider die voorop gaat in de strijd.

En dus lonkt ineens de tweede plek en toegang tot het walhalla dat de Champions League heet. “Dat had ik aan het begin van dit seizoen natuurlijk ook nooit kunnen denken”, geeft Vlaar toe. “Maar we hebben het helemaal zelf afgedwongen. Ons doel was om Europees voetbal te halen, dus een vierde plek zou al fantastisch zijn. Maar nu we er zo goed voor staan, willen we die tweede plek natuurlijk binnenhalen.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen