Huntelaar in basis Oranje, Van Bommel niet

17 juni 2012, 19:27   Bijgewerkt: 17 juni 2012, 22:38

Nederland borduurt tegen Portugal voort op de tweede helft van de wedstrijd tegen Duitsland. Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart nemen, net zoals na rust tegen de Duitsers, de plekken in van Ibrahim Afellay en Mark van Bommel. Opvallend is verder dat Ron Vlaar centraal achterin speelt in plaats van John Heitinga.

Dat Huntelaar speelt is geen verrassing, dat kondigde bondscoach Bert van Marwijk de afgelopen dagen al min of meer aan. "We moeten met twee goals verschil winnen, dus daar zullen we onze strijdwijze op aanpassen", zei hij een dag voor de wedstrijd. Om die reden kiest hij op het middenveld voor Van der Vaart op de plek van Van Bommel. Van der Vaart, die zijn 99ste interland speelt, draagt de aanvoerdersband.

Naast Huntelaar en Van der Vaart maakt ook Vlaar tegen Portugal zijn opwachting in de basisploeg. Het wordt voor de Feyenoorder zijn tweede wedstrijd dit EK, na het duel met Denemarken. Toen speelde hij links in het centrum op de plek van de geblesseerde Joris Mathijsen, ditmaal speelt hij rechts naast diezelfde Mathijsen.

Opstellingen

Portugal: Rui Patricio; Bruno Alves, Pepe, Coentrao, Pereira; Veloso, Moutinho, Meireles; Nani, Postiga, Ronaldo

Nederland: Stekelenburg; Willems, Mathijsen, Vlaar, Van der Wiel; De Jong, Van der Vaart; Sneijder, Van Persie, Robben; Huntelaar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen