"Dit zijn voor ons de moeilijkste wedstrijden"

13 oktober 2012, 00:04

Een 3-0 uitslag tegen Andorra, echt spectaculair is het niet. Maar dat hoefde ook niet, het belangrijkste was dat de drie punten gepakt werden en iedereen heel gebleven is. Het vizier kan nu op dinsdag, als de kraker tegen Roemenië op het programma staat.

"Dit zijn voor ons de moeilijkste wedstrijden", zegt Dirk Kuyt tegen FCUpdate.nl over het treffen met Andorra. "Zo'n wedstrijd tegen Roemenië is psychologisch gezien veel makkelijker. Dat wordt een fantastische wedstrijd tegen een team dat ook negen punten uit drie wedstrijden heeft. Daar hoef je niemand voor te motiveren. Tegen Andorra is dat anders, maar juist dan is het belangrijk om jezelf niet in de problemen te brengen."

Dat lukte, want Oranje won met 3-0 en liep geen blessures of schorsingen op. "We hoopten eigenlijk het publiek meer dan drie doelpunten te kunnen bieden", zegt Ron Vlaar. "Maar positief is dat we geen moment in de problemen gekomen zijn. Het is deels onze eigen verdienste dat iedereen ook heel gebleven is. We werden niet slordig en hebben Andorra daardoor ook niet de gelegenheid gegeven om te gaan schoppen."

Oranje kan door de probleemloze zege op Andorra met een goed gevoel toeleven naar de topper in Boekarest van komende dinsdag. De Roemenen baarden vrijdag opzien door met 0-1 te winnen van Turkije en hebben na drie wedstrijden ook nog de maximale score van negen punten. "Of het nou gunstig of ongunstig voor ons is dat Roemenië gewonnen heeft van Turkije, weet ik niet", zegt Vlaar. "Het is in ieder geval een heel knap resultaat van ze. Die wedstrijd wordt een mooie test voor ons. Een finale? Ach, we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. We willen altijd winnen, dus dinsdag ook weer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen