AZ onderuit tegen Jong Oranje

1 september 2005, 14:26

Waar Vitesse, FC Utrecht en Sparta eerder dit seizoen niet in slaagden, is Jong Oranje wel gelukt: winnen van AZ. Zonder haar internationals ging AZ in Alkmaar met 0-1 onderuit tegen de ploeg van bondscoach Foppe de Haan. Klaas-Jan Huntelaar scoorde het enige doelpunt in de wedstrijd die twee keer een half uur duurde.

AZ speelde zonder internationals Timmer, De Cler, Landzaat, Opdam en Perez, terwijl jeugdinternational Demy de Zeeuw aan de andere kant van het veld stond. Desondanks kon AZ een prima team op de been brengen. Met spelers als Ron Vlaar, Kew Jaliens, Barry van Galen, Michael Buskermolen, Adil Ramzi ,Stein Huysegems en Shota Arveladze stuurde Louis van Gaal een kwalitatief sterke ploeg het veld in. 

Dit Alkmaarse gelegenheidsteam bleek echter niet opgewassen tegen Jong Oranje. Na een prima voorbereidende actie van Quincy Owusu-Abeyie scoorde Heerenveen-spits Klaas-Jan Huntelaar in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Bij Jong Oranje moest Edson Braafheid het veld geblesseerd verlaten, maar de blessure van de Utrechter lijkt mee te vallen.

Na het duel met AZ reisde de selectie van Foppe de Haan af naar Armenië, waar de ploeg vrijdag in Jerevan aan de bak moet tegen hun Armeense leeftijdsgenoten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen