Reis: "Levensstijl bij PSV was onvolwassen"

17 januari 2013, 08:14

Jonathan Reis is bij Vitesse bezig aan een soort tweede carrière. Na een tumultueus verblijf bij PSV lijkt de spits in Arnhem zijn rust gevonden te hebben. In De Telegraaf blikt hij terug op zijn tijd bij PSV, waar hij onder meer betrapt werd op drugsgebruik en aangehouden werd toen hij dronken achter het stuur van zijn auto was gaan zitten.

"Schaar de levensstijl die ik er bij PSV op nahield maar onder onvolwassen gedrag", zegt Reis. "Ik was jong, alleen in Nederland en voelde op dat moment geen grote verantwoordelijkheid. Ik praat het niet goed om op die leeftijd naar de alcohol te grijpen, maar de omstandigheden maakten de kans om de fout in te gaan groot."

Reis erkent dat hij ook in de periode dat hij in Brazilië herstelde van een zware knieblessure, drugs gebruikt heeft. "Toen ik een jaar lang in Brazilië revalideerde, ben ik echter weer in aanraking gekomen met mensen uit mijn jeugd, die niet bepaald een goede invloed op mij hadden. Via die zogenaamde vrienden kwam ik weer met drugs in aanraking. Ik was op dat moment te instabiel om die verleiding te weerstaan. Mijn toekomst lag in duigen, ik wist niet of ik ooit nog zou kunnen voetballen. Het leek gedaan met mijn carrière. In die uitzichtloze situatie maakte ik de verkeerde keuzes."

"Nu ben ik een ander mens", stelt de inmiddels 23-jarige aanvaller van Vitesse. "Doordat mijn vrouw Thais en mijn zoontje Caique in Nederland wonen, beschouw ik mezelf als de vader van een gezin. Ik zou er dan ook geen moeite mee hebben om nog tien, vijftien jaar in Nederland te voetballen. Vergeet niet dat ik de belangrijkste jaren uit mijn voetballeven hier heb doorgebracht. Bovendien ken ik in heel Brazilië geen plek waar de jeugd zo veel leert en zo veilig de kans krijgt zich te ontplooien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen