FC Twente swingt ook tegen FC Utrecht

Jw
18 augustus 2013, 18:27   Bijgewerkt: 18 augustus 2013, 18:36

FC Twente heeft zondag een heerlijke voetbalshow weggegeven in eigen huis. De Tukkers mochten zich helemaal uitleven op FC Utrecht en deden dat vooral in de eerste helft volop. Met uitblinker Dusan Tadic voorop slachtte FC Twente de bezoekers uit de Domstad af: 6-0. 

Het contrast met vorig seizoen was onvoorstelbaar groot. Het is slechts een paar maanden geleden dat FC Utrecht ten koste van Twente volledig verdiend de play-offs om Europees voetbal won. Vandaag was Utrecht niet meer dan de speelbal van Twente.

Dat moet frustrerend zijn als je trainer bent van FC Utrecht. Coach Jan Wouters zal vooral het derde doelpunt van Twente met afgrijzen hebben bekeken. Twente-doelman Marsman trapte de bal wild naar voren en de kleine Ghanees Eghan Shadrach zette het op een lopen. Niemand deed wat bij Utrecht en een paar seconden na de uittrap had Luc Castaignos de bal op aangeven van Eghan al in het net gelegd. Een doelpunt dat normaal gesproken niet eens een kans mag worden.

Plezier is in dit nog prille seizoen het toverwoord bij FC Twente. Vorige week werd Feyenoord al met frivool voetbal hard gevloerd (4-1 winst) en vandaag was het opnieuw smullen van de opgeleefde ploeg. De grote vormgever van het spel is Dusan Tadic. De Serviër heeft de gave de bal neer te leggen waar hij maar wil. Dat liet hij ook zien bij de 4-0 en de 5-0. Eerst kopte Castaignos zijn afgemeten voorzet binnen, in de tweede helft kreeg Promes de bal op een presenteerblaadje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen